Raga Rockers med ny skive – Shit Happens!

”Gjør ovnene klare, Skru krana på fullt, Vi skal bombes tilbake, Tilbake til steinalderen” (Slakt – Forbudte Følelser 1988)

Raga Rockers slapp singelen «En vakker dag» denne uken og 1. mars gir Raga Rockers ut sitt ellevte studioalbum. Skiva skal hete Shit Happens, og bandet legger ut på veien rett etter release. Turnéåpningen i forbindelse med utgivelsen er lagt til Union Scene i Drammen, 5. mars.

Raga Rockers:
Kompromissløst rockesound, karakteristiske tekster og energiske liveopptredener har skaffet Raga en hærskare av ihuga fans siden oppstarten i 1982.

Raga ble dannet av Michael Krohn, som før dette spilte trommer i det legendariske punkbandet Kjøtt. Raga Rockers debuterte i 1983 med Krohn bak mikrofonen, og de utviklet seg raskt til å bli et av landets absolutt beste og mest populære liveband.

De regnes som en av «de fire store» i norsk rock fra 80-tallet sammen med DumDum Boys, deLillos og Jokke & Valentinerne. Låter som «Maskiner i Nirvana», «Noen å hate», «Hun er Fri», «Slakt», «Blakk», «Drept Kjendis», «Ingen adgang» og «Stakkars lille rike pike» er forlengst blitt klassikere.

Michael Krohns talent som tekstforfatter har dessuten ført til at han i dag regnes som en av Norges største rockepoeter.

Pr. idag består bandet av: Michael Krohn (vokal, tekster),  Hugo Alvarstein (tangenter/gitar), Arne Sæther (tangenter), Livio Aiello (bass) og Jan Arne Kristiansen (trommer).

Turnéoversikt  finner du på hjemmesiden til Raga Rockers.

Ragasound
Raga Rockers gjorde comeback i 2007 med skiva Übermensch. Dette var første utgivelse på 7 år, og skiva høstet gode kritikker. Låta, ”Aldri Mer”, ble en stor hit, og fansen applauderte for at Raga Rockers endelig var tilbake i god gammel form – men som mer modne og reflekterte.

Raga Rockers har alltid hatt sin egen sound. Det er vel ingen som har rocket så hardt og presist som Raga på sitt aller beste.

Tregrepspønk! Rullende trommer! Høy bass! Knivskarpt!

Enkelt, sier noen. Ja visst, men det trenger ikke være kompliserte greier for at det skal bli bra.

Med Übermensch viste Raga Rockers at de enda fortjener plassen blant de ”4 store” og når Michael Krohn hamret løs med sine rett frem låter så er det ingen tvil om at det er få som kan skrive rock`n roll poesi som ham.

Shit Happens!
Singelen ”En vakker dag” ga meg ikke det helt store «kicket». Jeg er derfor spent på om ”Shit Happens” kan følge opp kritikerroste Übermensch. Jeg trenger heldigvis ikke å vente så alt for lenge før jeg får svar på dette!

(Les også anmeldelse av Shit Happens her!)

Bjørn Hammershaug om Raga Rockers:
”Raga Rockers var ungdomstidens soundtrack, en guide inn til voksenlivet. For alt vi ville, var at knoklene skulle bli til gelé mens forbudte følelser boblet i kroppen, det var ikke best å være streit, for jentene ville ha en gjennomført frik – en slik som deg. Storbygatene lokket mer enn landeveien, drømmen var å gå på ”Carl Berners plass, kjøpe en pølse og hive’n i dass”. Overført til fotballen; Lillos var Lyn, Jokke var Skeid, mens Raga var Vål’enga; brautende, arrogante asfalt-cowboys, tøffe i trynet – og litt enkle. Det er greit å ha noen å hate.”

(Bjørn Hammershaug, www.ballade.no)

Raga Rockers finner du også her:
http://www.facebook.com/ragarockers

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.