30 Seconds to Mars – kriger seg oppover!

Rockebandet «30 Seconds to Mars», med skuespilleren Jared Leto i front, slapp i desember 2009 ut sitt tredje album; ”This is War”. Nå har P3 tatt bandet inn i varmen og låta ”Kings And Queens” ligger som nykommer på spillelista (B) til radiokanalen.

Jeg har hørt gjennom skiva noen ganger nå og  låta ”Kings And Queens» har fått flest minutter på iPod`n. Plata er bra, ingen tvil om det – men produksjoen er enda bedre. Kanskje nesten litt for perfekt, etter min smak, men det vil nok være mange som liker dette enorme lydbildet som pressenteres på «This is War».

Det er ingen tvil om at Jared Leto kan synge – kanskje noen til og med vil hevde at han kler plassen bak mikrofonen bedre enn foran kamera som skuespiller? Når jeg først nevner vokalen – så må jeg selvsagt si noe om det massive koret som er gjennomgående på skiva. Kanskje Leto er inspirert av «The Battle of the Choirs» eller Pink Floyd`s «Another Brick in The Wall? Uansett – koret, som i utgangspunktet består av 8×1000 fans fra hele verden er dubbet opp slik at det høres ut som det er 100 000 ungdommer med i koret.

Folkens, er «30 Seconds to Mars» et band som fortjener oppmerksomhet og suksess? Hva mener du?

[youtube 1Tokwe7bxTw 630 450]

Fakta:
Bandet ble dannet i 1998 – og det var Leto brødrene Jared og Shannon som sammen dannet grunnlaget til «30 Seconds to Mars». I utganspunktet var dette et lite prosjekt som ble stort og seriøst da de fikk med seg bassisten Matt Wachter.
En stund var Kevin Drake og Solon Bixler med på gitar, men disse ble erstattet med Tomo Milicevic.

Bandet består nå av:
Jared Leto (vokal, gitar)
Shannon Leto (trommer)
Tomo Milicevic (gitar)

Sjanger:
Alternativ rock – men de har et snev av de fleste sjangere innenfor rock (prog, metall, grunge, glam, plain)

Album:
I 2002 debuterte bandet med skiva ”30 Seconds to Mars” som fikk dårlige kritikker. Plata solge i overkant av 100 000 eksemplarer.
I 2005 kom oppfølgeren, ”A Beautiful Lie”. Den fikk en annen mottagelse. Gode kritikker flere steder og skiva solgte hele 3,5 millioner.
I 2009 ga de som tidligere nevnt, ut plata «This is War» – som har fått gode kritikker . Hvor mye den vil selge, er tidlig å si, men jeg tror den lett vil slå salgstallene til  «A Beautiful Lie»

Turne´
Bandet legger snart ut på en gigantisk verdensturné. Det er foreløpig ingen planer om Norge – men våre naboland (Sverige, Danmark og Finland) får gleden av å komme litt nærmere Mars denne våren.

Mar. 09, 2010 – København
KB Hallen

Mar. 10, 2010 – Stockholm
Fryshuset Arena

Mar. 12, 2010 – Helsinki
Old Ice Hall

Her finner du ”30 Seconds to Mars»
Hjemmeside
Facebook
Myspace

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.