Nok en supergruppe er klar for Hovefestivalen

Verdens mest omtalte supergruppe er klar for Hovefestivalen 2010. Them Crooked Vultures består av John Paul Jones fra Led Zeppelin, Dave Grohl fra Foo Fighters og Nirvana samt Josh Homme fra Queens of the Stone Age. Bandet kom sammen i 2009, og konserten på Hove blir bandets første i Norge. Da gruppen turnerte Europa i fjor, ble samtlige billetter solgt ut på noen få timer. Hove står for tur onsdag 30. juni.

Them Crooked Vultures er den andre headlineren Hovefetivalen offentliggjør i år, og bookingsjef Toffen Gunnufsen mener at de er en veldig solid headliner for festivalen på Tromøya:

– Til tross for at bandet er under ett år gammelt er det ingen tvil om at dette er noe veldig mange har lyst til å få med seg. Them Crooked Vultures er en av de få supergruppene som har fungert fra dag en, det er tre store musikkpersonligheter som til sammen gir en fantastisk synergieffekt, sier Gunnufsen.

Josh Homme, som har aner i Setesdal spilte med sitt eget band, Queens of the Stone Age på Hove i 2007. Gunnufsen er godt fornøyd med at rockelegendene er klare for sørlandsfestivalen:

– Det var veldig tydelig at Josh Homme koste seg da han besøkte oss i 2007 med Queens of the Stone Age. Familien hans kommer jo fra Setesdal. Da jeg møtte dem backstage ville de for enhver pris ut på båttur til tross for at det både lyna og tordnet! Det må være disse vikinggenene, ler han.

Kritikerne har vært over seg i konsertanmeldelser av gruppen, og det selvtitulerte debutalbumet ble av mange regnet som et av fjorårets aller sterkeste rockealbum. Her til lands lå albumet ti uker på VG-lista.

Hovefestivalen 2010 går av stabelen 29. juni – 2. juli på Tromøya utenfor Arendal. Foreløpig er bla. Dizzee Rascal (UK), Gallows (UK), Serena Maneesh (NO) og Kråkesølv (NO) klare for Norges ultimate musikkfestival. For mer info, se: www.hovefestivalen.no.

[youtube S7_vH3H8LPI 630 450]

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.