Husker du Grant Lee Buffalo?

Er det flere enn meg som husker Grant Lee Buffalo, og kanskje spesielt låta «Fuzzy» som ble stor her hjemme i Norge på nittitallet?

Jeg satt i bilen på vei til jobb her om dagen, og plutselig datt noen linjer og toner fra låta «Fuzzy» ned i hodet mitt. Jeg begynte å nynne og sangen festet seg raskt. Jeg fikk den rett og slett ikke ut av hodet – så da jeg kom hjem fra jobb måtte jeg ta en titt i CD-hylla. Jeg visste at jeg hadde et par skiver med Grant Lee Buffalo – og joda – nedstøvet og bortgjemt fant jeg det jeg var på jakt etter – «Fuzzy» og «Might Joe Moon»!

Jeg satte på «Fuzzy» og minnene strømmet på. Plata er virkelig god – og har du ikke hørt den – så anbefaler jeg deg virkelig til å sjekke den ut!

Så hvem var Grant Lee Buffalo?
Bandet var fra Los Angeles og besto av Grant-Lee Phillips (gitar og vokal), Paul Kimble (bass) og Joey Peters (trommer). De var alle tidligere medlemmer av et annet L.A. band; Shiva Bulesque.

Grant Lee Buffalo var et indierockband som hadde den typiske amerikasounden. Noen vil kanskje også hevde at de hadde et grungepreg over seg – men noe typisk grungeband var det ikke. Bandet var tydelig inspirert av artister som Neil Young, Springsteen og gammel country musikk (Buck Owens, Merle Haggard).

Bandet ga ut fire plater og turnerte med store band som R.E.M, Pearl Jam og The Smashing Pumkins. Grant Lee Buffalo var et kritikerrost band – men de oppnådde aldri de store komersielle høydene. Likevel ble vokaliste Phillips i 1994 kåret til årets mannlige vokalist av Rolling Stone Magazine.

Grant Lee Buffalo følte at de fikk lite drahjelp fra plateselskapet sitt til å oppnå komersiell suksess – så i 1999, etter å ha gitt ut Jubilee, sa de takk for seg, og splittet bandet.

Grant Lee Buffalo ga ut 4 album:
Fuzzy (1993)
Mighty Joe Moon (1994)
Copperopolis (1996)
Jubilee (1998)
Storm Hymnal (Gems from the Vault of Grant Lee Buffalo) (2001)


Hva gjør Grant Lee Buffalo nå?
Paul Kimble er fortsatt musiker og produsent.
Joy Peters er også musiker og er involvert i filmmusikk
Grant-Lee Phillips holder fortsatt koken. I oktober 2009 ga han ut sin femte soloplate, «Little Moon».

Grant-Lee Phillips til Norge
I april tar Phillips turen til Norge – så nå har du sjansen til å se og høre mannen bak låta «Fuzzy» live.
22. april spiller Grant-Lee på Gamle Logen i Oslo
23. april kan Bergen glede seg. Da holder han konsert på Kvarteret.
24. april kan du oppleve Grant Lee Phillips live i Trondheim. Da spiller han på Dokkhuset.

Mer polert og kommersielt
Phillips lager nok mer komersiell musikk nå, enn hva han gjorde i Grant Lee Buffalo. Om det er bra? Tja – personlig så liker jeg nittitallets Phillips bedre enn det han presterer i dag som soloartist. Men likevel, det er verdt å få med seg en konsert med denne mannen – for han har en egen nerve i vokalen og det er behagelig å høre på!

Du finner Grant Lee Buffalo/Grant Lee Phillips her:
Grant Lee Buffalo myspace
Grant Lee Buffalo Hjemmeside
Grant Lee Phillips myspace
Grant Lee Phillips Hjemmeside

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.