Kent til Canal Street

27.juli kommer et av nordens største rockeband til Arendal og festivalen Canal Street. Dette er en stor headliner for Arendalfestivalen og kommer garantert til å trekke mye folk.

Agderposten skriver at banet skal spille på hovedsena på Sam Eydes plass på åpningsdagen av Canal Street. Festivalen åpner 27. juli og varer frem til 1. august.

Har du ikke mulighet til å dra til Arendal og Canal Street, så frykt ikke. Kent har flere spillejobber i Norge denne våren og sommeren.

Oslo Spektrum – Oslo 24.mars
Grieghallen – Bergen 25.mars
Bodø Spektrum – Bodø 27.mars
Midnattsrocken – Lakselv 10. juli
Wrightegaarden – Langesund 21. juli
Olavsfestdagene – Trondheim 29. juli

Jeg har selv sett Kent live, utendørs på festival (Buktafestivalen i Tromsø 2008) – og det var en fantastisk bra opplevelse, som du for øvrig kan lese om her

Fakta om Kent:
Bandet startet i 1990 under navnet ”Jones och Giftet”, men skiftet navn til ”Havsänglar” i 1992. Året etter endret de navnet til Kent. De fikk platekontrakt med BMG i 1994, og debuterte med albumet ”Kent” i 1995. De fikk sukess i Sverige med plata og musikken traff en nerve hos det svenske folket, som senere spredte seg til resten av norden.

Joakim Berg viste seg å være i stand til å skrive tekster om inderlig kjærlighet, paranoide og delvis filosofiske tekster. Sammen med bandets tunge og rockete uttrykk ble det den Kent-stilen som bandet ble assosiert med. 

Kent hadde sitt store gjennombrudd i 2002, med albumet ”Vapen & Ammunition. ”Kärleken Väntar” og «Dom Andra” er store hits fra denne skiva. Nå regnes bandet som et av nordens største rockeband. 

Medlemmer:
Joakim Berg – vokalist, gitar
Martin Sköld – bassgitar, keyboard
Markus Mustonen – trommer, piano
Sami Sirviö – gitar, keyboard 

Album:
Kent (1995)
Verkligen(1996)
Isola (1997)
Isola – engelsk versjon (1998)
Hagnesta Hill (1999)
Hagnesta Hill – engelsk versjon (2000)
Vapen & Ammunition (2002)
Du & jag döden (2005)
Tilbaka til samtiden (2007)
Röd (2009) 

Her finner du Kent:
Myspace
Hjemmeside
Facebook

Her finner du mer informasjon om Canal Street
Hjemmeside
Facebook

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.