Liam Gallagher – legende eller dust?

Under årets Brit Awards forrige uke ble det i anledning prisutdelingens 30-årsjubileum utdelt en spesiell pris for å kåre det beste Britiske albumet de siste 30 åra. Den ærefulle prisen gikk til Oasis og albumet (What’s The Story) Morning Glory?, men det påfølgende direktesendte tv-innslaget ble i ganske stor motsetning ikke fullt så ærefull. Det var nemlig vokalist og frontfigur i Oasis, Liam Gallagher som skulle ta imot prisen. Denne mannen er kanskje mest kjent for tre ting: 1) at han er en legendarisk rockestjerne, 2) at han er en rappkjefta drittsekk, og 3) at han har et mildt sagt dårlig forhold til storebroren og eks-Oasismedlem Noel Gallagher.

[youtube cA3V9af1jig 630]
(spol til ca 1:35 dersom du ikke vil se alle nominasjonene før Liam entrer scenen)

«Listen kids… I want to thank Bonehead, Guigsy and Alan White. *lyden mutes av tv-produsentene* Best fans in the fucking world. Live forever!»

Mens stakkars prisutdeler Noddy Holder (fra Slade) står helt hjelpeløs velger altså Liam å takke alle bandmedlemmene i Oasis, utenom broren, før han kaster både mikrofon og pris ut til publikum.

Sjekk også ut dette klippet, hvor han samme kvelden blir intervjuet backstage av et par tv-berter. Rimelig gira/rusa slenger litt mer dritt før han foreslår å ta med seg jentene og «take lots of class A drugs».

Personlig får jeg ikke helt bestemt meg om jeg synes typen er badass og kul eller om han bare er barnslig og respektløs. Hva synes dere?

Her er forresten listen over album som var nominert til prisen for beste Britiske album de siste 30 årene:

Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
Dido – No Angel
Dire Straits – Brothers In Arms
Duffy – Rockferry
Keane – Hopes & Fears
Oasis – (What’s The Story) Morning Glory?
Phil Collins – No Jacket Required
Sade – Diamond Life
Travis – The Man Who
The Verve – Urban Hymns

Oasis på Myspace
Oasis på last.fm
Oasis på Wikipedia
Oasis på allmusic.com

Om Mats