Muse er først ut på Hovefestivalen

I 2007 fikk Muse æren av å være det første bandet som sto på scenen i nye Wembley stadion, men enda større er det at de i år får æren av å åpne Hovefestivalen. Iallefall er det større for Norske fans.

I dag sendte Hovefestivalen ut pressemelding om at Britiske Muse er den første headlineren som bekreftes til årets Hovefestival. Konserten finner sted på Tromøya tirsdag 29. juni og er én av få festivaljobber bandet har offentliggjort hittil i år. Muse blir av for tiden regnet som et av verdens viktigste band og headliner også Coachella, USAs største og mest anerkjente festival. Hovefestivalen blir dermed en intim og annerledes opplevelse, både for band og publikum.

Hovefestivalen har ventet lenge på å få annonsere sin første headliner. For to uker siden ble det også klart at festivalen også flyttet startdagen en dag frem, fra onsdag 30. til tirsdag 29. juni. Booking-sjef Toffen Gunnufsen er glad for at festivalen nå har de viktigste brikkene på plass:

– Vi fikk noen nye muligheter som gjorde at vi blant annet har flyttet festivalen en dag. Det positive er at bookingprosessen har gått sin gang tross datoendringen, og at vi nå er klare for å slippe en rekke spennende navn i dagene som kommer. Det tegner faktisk til å bli det sterkeste Hoveprogrammet noensinne, sier han.

Trioen fra Devon i England slapp debutplata Showbiz i 1999 og har siden den gang vokst til å bli et av klodens største band. Gruppa har flertallig ganger mottatt Q Awards, NME Awards og Brit Awards, og har solgt millioner av album på verdensbasis. Bandets foreløpig siste album, The Resistance, ble sluppet i september 2009, og gikk direkte til nummer 1 i hele 19 land.

– Dette er Festival Republics andre år på Hove, og sånn vi har blitt kjent med festivalen tror vi vil Muse passe perfekt som en av headlinerne i år. Muses storslåtte musikk vil ganske enkelt kle Hoves flotte naturomgivelser, og blir en fantastisk start på festivalen, sier festivaleier Melvin Benn i Festival Republic.

Hovefestivalen 2010 går av stabelen 29. juni – 2. juli på Tromøya utenfor Arendal. Foreløpig er bla. Dizzee Rascal (UK), Gallows (UK), Serena Maneesh (NO) og Kråkesølv (NO) klare for Norges ultimate musikkfestival. For mer info, se: www.hovefestivalen.no.

[youtube w8KQmps-Sog 630 450]

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.