Vidar Vang om sin kommende plate


Vidar Vang slipper sitt fjerde studioalbum, ”Sleepless Songs”, åttende mars. Rockblogg.no var så heldig å få en prat med den kritikerroste nordlendingen hvor han blant annet forteller at ”Sleepless Songs” er et svært personlig album.

Vidar, fortell litt om ditt nye album?
– ”Sleepless Songs” er et fullblods album. Vi har jobbet hardt i studio for å lage et moderne album; en interessant plate innenfor singer-/songwritersjangeren. Låtene spenner i uttrykk og lengde, forteller Vidar.

Man kan finne spor av folk, soul, classic rock, country og blues på plata – og lengden på låtene varierer fra to til hele ti minutter på tittelsporet.

– Plata har en panoramafølelse og en nattlig stemning. Akustisk, atmosfærisk rock. Tekstlig er det blitt ei plate om savn og veien videre, om kampene vi utkjemper i oss selv og om svarene vi leter etter. ”Sleepless Songs” er sanger om det som holder oss i gang, forklarer Vidar nærmere.

Vidar Vang startet sin artistiske karriere tidlig. Selv husker jeg godt Vidar som vokalist i lokale band fra Bjerkvik/Narvik og han utmerket seg raskt som en lovende vokalist og låtskriver. Vidar Vang og Robert Burås (R.I.P. ) var begge fra Bjerkvik og var en del av det lokale musikkmiljøet på nittitallet.

Album forsinket
– Albumet skulle vært klart i 2008, men på grunn av dødsfall, alvorlig sykdom og fødsel har det tatt lengre tid å få den i havn. Dette har preget plata, i form og innhold. ”Sleepless Songs” har blitt ei plate med stor tematikk; om ulike møter med livet i tredveårene, forteller Vidar, som ikke legger skjul på at det var tøft å miste bestekompisen Robert Burås.

– Musikerne og produsentene har også vært veldig dedikerte for å få i havn mine idèer. For mange av oss ble arbeidet med platen en viktig og god prosess i en vanskelig tid.

Medvirkende:
Vidar har hatt med seg en gjeng med dyktige og kjente musikere med tyngde innenfor norsk rock.

Produksjon: Frode Jacobsen og Alexander Kloster-Jensen
Mix: George Tanderø
Trommer & perkusjon: Erland Dahlen
Bass: Raymond Jensen, Frode Jacobsen
Gitarer: Geir Sundstøl, Alexander Kloster-Jensen, Cato Thomassen
Piano/orgel: Mikael Lindqvist, Cato Thomassen
Fiolin: Lise Sørensen
Vokal: Tift Merritt

– Jeg er veldig stolt over å ha fått Tift Merritt, den nye ”Emmylou”, som hun ofte kalles i USA, med på albumet. Hun var utrolig flott å jobbe med og deltar på to av låtene på ”Sleepless Songs”

Når får vi se deg på veien?
Jeg skal ut å turnere klubber og festivaler med band etter plateslipp, og gleder meg vilt til det! Jeg har turnert mest akustisk de siste årene, så det blir godt å høre basstromma i ryggen igjen! Erland og Raymond blir kjernen, så vil jeg bytte litt på hvem fjerde mann/dame er, forteller Vidar.

Turnèdatoer legges ut på facebooksiden til Vidar Vang så snart de er klare.

Ambisjoner
– Målet er alltid å lage musikk som rører noe i meg og i lytteren. Slik sett er ambisjonene mine med meg fra en låts spede begynnelse, via studio og ut på scenen. ”Sleepless Songs” er blitt en personlig plate som rører noe i meg og mitt liv de siste årene. Jeg håper det finnes en kontaktflate med andres liv der også, avslutter Vidar.

Om du skulle anbefale leserne ei plate, hvilken plate mener du er et must å ha i samlingen sin?
Nina Simone: ”Pastel blues”
En vokalist og låtskriver i ferd med å eksplodere. ”Sinner man” alene er grunn nok til at denne platen bør befinne seg i enhver platehylle. Ingen leverer en låt som henne!

Helt til slutt spurte jeg Vidar om hans mening rundt musikkblogger/nettsteder som rockblogg.no?
– Jeg har alltid vært veldig opptatt av musikk. Som lytter, som ”arkeolog” for å finne ut om sanger, plater, historier bak etc. og som utøver selv. I oppveksten min i Bjerkvik var jeg og kompisene mine sultefôret på musikk pga av mangel på tilgjengelighet. I dag er det motsatt, utfordringen for publikum er å navigere i en jungel av tilgjengelig materiale.
Dette har gitt artister muligheten til å nå ut på andre måter enn de konvensjonelle, det har satt en noe bakpå musikkbransje i ”oppfinnsomhetssetet” og det øker oppmerksomheten om musikk generelt. Som artist synes jeg dette er bra!

Rockblogg.no takker Vidar Vang for at han tok seg tid til oss – og vi ønsker ham lykke til med plateslipp 8. mars.
Vi  kommer selvsagt tilbake med en omtale av ”Sleepless Songs” når plata er ute, så følg med.

Vil du sniklytte til to av låtene som kommer på albumet, kan du gjøre dette på Vidars facebookside. «10 Below» og singelen som allerede er ute; «Love, Love, Love» – en akustisk og vakker countryballade i duett med Tift Merrit.

Her finner du Vidar Vang:
Hjemmeside
Facebook
Myspace

Tidligere album:
Blue (1999 – er ikke utgitt offisielt, men solgt på konserter)
Rodeo (2oo2)
Stand Up Straight (2004)
Vidar Vang (2006)
Sleepless Songs (2010)

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.