We Were Promised Jetpacks

We Were Promised Jetpacks er et ungt og lovende indierock band fra Skottland. De fire gutta i bandet er fra Edinburgh og har spilt sammen helt siden 2003, men er nå basert i Glasgow. I 2009 slapp de debutalbumet These Four Walls på indielabelen Fat Cat Records som er  kjent for å ha oppdaget bl.a. Sigur Rós, Animal Collective og Frightened Rabbit. Etter en del turnering i USA i slutten av fjoråret havnet albumet på 27. plass på Billboard Heatseekers Chart, den amerikanske topplisten for nye band.

We Were Promised Jetpacks er et band jeg har store forventninger til i fremtiden, man kan på mange måter si at bandet ennå er en uslepen diamant. Musikken er relativt simpel og straightforward, men tilsvarende tilgjengelig, veldig fengende og full av følelser! Styrken i de fleste låtene ligger i catchy gitarmelodier og vokalisten Adam Thompson’s kraftige stemme. Små detaljer som xylofon i oppbyggingen av låta It’s Thunder And It’s Lightning bidrar også veldig mye til at jeg blir sjarmert.

Mange har sikkert Glasvegas friskt i minne, de forrige Skottene som herjet Norge,  og jeg kan kjapt gjøre en liten sammenlikning. Jeg skal innrømme at jeg veldig tidlig ble heftig begeistret for Glasvegas, men det gikk etterhvert opp for meg at vokalist James Allan ikke kan synge, bare jamre og gaule ut noe som mest likner på joiking. Dette fikk jeg ytterligere bekreftet etter å ha sett de live både på Rockefeller og Øya, og da gjenstår bare den lite imponerende shoegazestøyen. Da foretrekker jeg heller We Were Promised Jetpacks, denne gangen er jeg forhåpentligvis ikke lurt av hypen.

Jeg hadde gleden av å se We Were Promised Jetpacks da de spilte på Garage 29. Januar og fikk se et band som ga alt de hadde, til tross for at det populære kjellerlokalet ikke engang var halvfullt. Det gleder meg å se band som lar musikken snakke for seg og ikke forventer at annet jåleri skal hjelpe dem opp og fram. Det var ikke snakk om trendy banduniformer, men olabukse, t-skjorte og gitar med gaffateip over gamle skavanker. Sånne band mener jeg fortjener mye mer oppmerksomhet i media, jeg er lei av side opp og side ned med de samme overhypa bandene med PR-agent og makeupartist. Så takk Rockblogg.no for det, og sjekk ut We Were Promised Jetpacks!

[youtube e6shmJaOD3Q 630 450]

We Were Promised Jetpacks er nå tilbake på turné i USA og vender ikke nesa tilbake mot Europa før i midten av April. Jeg håper virkelig at de også kommer tilbake til Norge i løpet av sommeren!

Fakta:
Dannet i Edinburgh i 2003 da bandets medlemmer var klassekamerater. Deres første konsert var i forbindelse med en bandkonkurranse på skolen, som de vant. Etter videregående flyttet hele bandet til Glasgow for å satse fullt på musikken. Ble oppdaget på Myspace og signert av Fat Cat Records.

Bandmedlemmer:
Adam Thompson (gitar og vokal)
Michael Palmer (gitar)
Sean Smith (bass)
Darren Lackie (trommer)

Sjanger:
Alternativ poprock / indierock.

Album:
These Four Walls ble sluppet på Fat Cat Records i Juni 2009.

Her finner du We Were Promised Jetpacks på nett:
Myspace (husk å sjekke ut låta Quiet Little Voices)
Last.fm
Fat Cat Records
Kjøp plata
Facebook

Om Mats