Kurt Nilsen var ikke så intim som jeg skulle ønske.

I kveld entret Kurt Nilsen scenen i Ibsenhuset i Skien sammen med Elin Gaustad fra x-factor som gjesteartist. Det er fullstappet sal og turnestart på «En akustisk opplevelse» Det som skulle være en koselig konsert med intim og akustisk setting, ble ikke helt så intim som jeg skulle ønske. Kurt og hans musikere var litt tilbaketrukket og ganske så spredt utover scenen. Og når det er 4-5 meter fra scenekanten og inn til der morroa foregår, så mister man litt av kontakten med publikum. Jeg hadde egentlig forventet litt mer nærhet av Kurt i kveld.

Elin Gaustad sto for oppvarmingen med 4 rolige låter hvor blandt annet «Confessional song» og en veldig vakker og personlig tolkning av «Love me tender» var høydepunktene. Kun akkompagnert av gitar og fiolin, så ble dette både personlig og nært. Hadde hun bare ha sittet enda lengere ut mot scenekanten, så kunne den positive opplevelsen endt opp i noe magisk. Men det gjorde det altså ikke. Iallefall ikke for undertegnende. Men Elin høstet likevel stor applaus fra en fullstappet sal, og skal man vurdere opplevelsen ut fra applausen fra salen, så kan man vel si at det var en suksess. For hun har en fantastisk stemme, og jeg har tro på at denne jenta kommer til å selge stort den dagen hun kommer med eget album.

Etter en kort pause, så entret Kurt Nilsen og hans fem musikere scenen, og vi blir dratt med inn en verden med melodiøs og døsig country med rockeknekk. Og det ble litt for mange av de rolig låtene, med tanke på den manglende nærheten. Heldigvis ble denne døsigheten avbrutt av låter som «Push Push», som virkelig løftet kvaliteten og ga gode assosiasjoner til bl.a. Dires Straits. I tillegg så fyrte de av med «East Bound and Down», som forøvrig er en låt fra Kurts favorittfilm «Smokie and the bandits». Dette var en låt det svingte skikkelig av. Med fiolin, banjo og dixiesound, og en hel sal som klappet i takt, så var dette det man kan kalle en høydare så langt i konserten. Andre høydepunkter var en opprocka versjon av «She so high» og duetten mellom Kurt og Elin med låta «The Water is Wide».

Kort oppsumert så manglet det ikke på gode låter. Men jeg følte at de ikke helt fikk til den intimeteten og kontaken med publikum som jeg hadde forventet og håpet på. Og noe av dette skyldes nok arrangementet på scenen. Det ble litt vel tregt og døsig til tider, og hadde Kurt gitt litt mer av seg selv og showet mer, så hadde også det kunne bidratt til en bedre opplevelse. Alt i alt en helt grei turnèåpning på en turnè som forhåpentligvis vil gå seg bedre til etterhvert.

Kurt Nilsen på nett:
Hjemmeside
MySpace

Elin Gaustad på nett:
– Hjemmeside
MySpace

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.