La Lydverket leve!

Etter at det ble kjent at Lydverket går en heller usikker fremtid i møte, har ikke reaksjonene latt vente på seg. En facebookgruppe som heter «La Lydverket leve» har allerede over 13000 tilhengere. Også platebransjen og andre innen musikkmiljøet reagerer med undring på at Lydverket står i fare for å bli tatt av lufta allerede neste år. Redaktød Håkon Moslet forklarer «nedleggelsen» med at de ønsker å dreie ressursbruken over på programmer for unge.

Rockblogg.no synes det er uforståelig at NRK i det hele tatt vurderer å legge ned det eneste musikkprogrammet som på en seriøs måte formidler musikk gjennom TV-mediet. Musikknorge trenger et TV-program som kan få vist frem nye spenende artister, og ikke bare det brede komersielle. Alle trenger vi en fornyelse innimellom.

Rockblogg.no støtter kampen om å «La Lydeverket leve», og håper at mindre justeringer i konsept og sendingstid kan føre til at vi også ser Lydverket på TV-skjermen i 2011. Med en yngere seergruppe så åpner man jo også for å kunne presentere flere nye band som er mere rettet mot den yngere seerskare, noe som vil være et stort pluss for tilveksten av nye artiser og band i Norge.

Og i full solidaritet så sier vi: La lydverket leve!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.