Om Raga Rockers`«Shit Happens»

Da jeg vokste opp var Raga Rockers bandet de tøffe gutta likte. Likte du Raga, var du med  og selvfølgelig likte man Raga Rockers. Det var vorspielmusikk, nachspielmusikk, rånemusikk, klinemusikk, og ikke minst, allsangmusikk! Kunne du ikke hele teksten på «Hun er Fri» var du ut – så selvfølgelig kunne man hele teksten. Vi kunne alle Raga tekstene. Vi hoppet opp og ned mens vi sang «Er det ikke deilig å ha noen å hate», og akkurat der, da – var det jævlig deilig å ha noen å hate.

Raga Rockers kan man dog umulig hate. Raga Rockers var konge da. Raga Rockers er konge fremdeles, selv om de kanskje har falt et stykke lengre ned på haugen nå, enn i 2007, da de ga ut «Übermench». Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så var jeg ikke helt imponert over singelen «En vakker dag»  som ble sluppet i slutten av januar. Jeg var derfor spent på hvordan resten av plata kom til å være. Innfrir Raga Rockers? Tja. Jeg er fremdeles betatt av tekstene, musikken og stemmen til Krohn Likevel må jeg ærlig innrømme at jeg er litt skuffa!

Åpningslåta «Rocker» er heftige saker og etter min mening, et av de bedre sporene på skiva. Her kan vi kjenne igjen Ragasounden, men likevel noe mørkere og mer dramatisk enn det vi er vant til. Det samme gjelder låta «Antitrist» og sistesporet «En Vakker Dag». Jeg må få sagt at jeg likte albumversjonen på godt over 8 minutter (!), bedre enn radioversjonen. Mye Bedre!

«Jenter som kommer» appellerer veldig og hadde jeg vært 16 år, ville den ha sklidd rett inn i klinelåtkategorien.

Det er ingen tvil om at Michael Krohn fortsatt har teft som låtskriver. Tekstrim så enkelt at det sklir over i det geniale. Treffsikkert og stødig. Likevel – noe mangler. Jeg savner refrengene. De refrengene som man bare MÅ synge på. De refrengene som fester seg uten at man må høre skiva 20 ganger. Det er det jeg savner!

Shit Happens` beste låter: «Det søte liv» og «Rocker»

RB Rating 4

Du finner Raga Rockers her:
Hjemmeside
Facebook

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.