Solide headlinere til Midsundfestivalen!

De to store hovedattraksjonene til Midsundfestivalen er på plass! «Spirit of Pink Floyd show» er først ute på fredagskvelden. Ni britiske musikere fra hele Storbritannia inntar scenen og sørger for et uforglemmelig show med grom lyd og fantastiske lyseffekter. På lørdagskvelden er det klart for det Islandske bandet Mezzoforte, og dette er helt klart noe man ikke bør gå glipp av. Bandet som på 80-taller ble kjent for sine hits som «Garden Party» og «Observations», vet fortsatt hvordan de skal målbinde publikum. Et fantastisk liveband som det er verd å forsere både holmer og skjær for å se.

Midsundfestivalen er ingen typisk musikk-/rockefestival, men en årlig festival med variert program for hele familien; fjellturer, fiskekonkurranse, triathlon, konserter og underholdning for barna. Kommunen har et aktivt musikkmiljø og har fostret flere dyktige artister som f.eks. Eldbjørg Raknes, Dina Misund, Unn Cathrin Bjørnerem, Steinar Raknes og Åse Karin Hjelen for å nevne noen. Midsund er en øykommune som ligger ut mot havgapet på Mørekysten rett utenfor Molde.

Spirit of Pink Floyd Show
Som sagt så består «Spirit of Pink Floyd show»  av ni britiske musikere fra hele Storbritania. Bandet har turnert sammen siden 2009, og har bred erfaring på tvers av musikalske sjangere Showet og musikerne som er godkjent av Pink Floyd, består av Chris Dawkins, Neil Fairclough, Andy Gibson, Stella Fairhead, Rick Benbow, Andy Treacey, Adele Harley, Ben Appleby, Carolyn Harley, Nick Radcliffe, Neil Innes, Caroline Boaden.
Nå vil jo dette aldri bli som å se Pink Floyd live, men det er det jo ikke noe som er.

[youtube SO5FU5dMckQ 630 450]

Mezzoforte
Dette er ett av mine favorittband, og jeg veldig begeistret over at festivalledelsen ikke plukker blant de bandene som vi kan se på flere andre festivaler i Norge, men velger å se litt tilbake i tid og plukker ut et band som dette. Mezzoforte er et band med over 30 års erfaring, og er så dyktige og samspilte at det er en fryd for øret. Sjangermessig ligger de innenfor jazzrock/pop, funk og fusion. Selv om bandet har holdt på siden 70-tallet, har de greid å fornye seg hele veien og plukket opp inntrykk fra flere ulike sjangere i denne perioden. Bandet består i dag av: Fridrik Karlsson på gitar, Eythor Gunnarsson på Keyboard, Johann Asmundsson på Bass, Gulli Briem på trommer, Oskar Gudjonsson  på saxofon, Bruno Mueller på gitar, Sebastian Studnitsky på trompet, Thomas Dyani på perkusjon, Thorbjorn Sunde på trombone og Jens Petter Antonsen på trompet.

Mezzoforte har startet innspillingen av ein ny CD som skal være klar til høsten, og på den vil også de fire grunnleggerene Asmundsson, Briem, Gunnarsson og Karlsson være med.

[youtube Uc4oPqmCbFA 630 450]

Aktuelle linker:
www.floydspirit.com
www.mezzoforte.com

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.