Vidar Vang – Sleepless Songs

Et melankolsk, melodiøst og vakkert stykke arbeid. Bra produksjon, dyktige musikere og Vidar Vang har tatt noen modige skritt videre!

Åttende mars slapp den nordnorske singer/songwriterartisten Vidar Vang sitt fjerde album «Sleepless Songs» – som er et mer voksent og mørkere album enn tidligere utgivelser. Skiva er laget med mye ”sadness” men man kan også skimte konturer av håp, forventinger og lysere tider. Det har tatt over tre år å lage denne plata og det er ingen tvil om at personlige hendelser har vært med på å forme «Sleepless Songs». Dette er ikke musikk man spiller for å komme i feststemning men det er perfekt musikk å høre på når man er tankefull og funderer over livets mange retninger. For det er som Vang synger i låta «No One Knows», ingen vet hvordan det går eller hvordan det ender.

Etter min mening er Vidar Vang en dyktig formidler, både på plate og live. Han byr på seg selv og virker ærlig og ekte.

«Love, Love, Love» er en nydelig countryduett med amerikanske Tift Merritt. Merritt og Vang er en perfekt match på plate og stemmene kler hverandre særdeles godt.

Jeg har også lyst til å trekke frem låtene; «Right In Front Of You», som er en nydelig og stemningsfull countryballade og tittelsporet; «Sleepless Songs». Den sistnevnte låt er som en lang reise gjennom natten når søvnen ikke vil ta deg.

Beste låt; «High Hopes»

Jeg tror skiva må vokse litt på lytteren. Man må bruke tid på å lytte til både tekst og melodi for å få med seg budskapet. Gjør man det, blir plata en sterk og intens opplevelse.

Rating 5

Releasekonsert – Vidar Vang med venner:
Tiende mars hadde Vang slippfest på Internasjonalen i Oslo. Der var også rockblogg.no!

Mye folk, bra stemning og høye forventninger var noe av det som møtte meg da jeg kom en knapp time før konsertstart. Jeg fikk anledning til å snakke med noen av gjestene og flere kunne fortelle meg at de hadde ventet lenge på dette! Halv ti entret Vidar Vang & Friends scena – og for en sammensetning av dyktige musikere.

Erland Dahlen trakterte trommene mesterlig og er dyktig på både rytmer og perkusjon. Cato Thomassen på gitar leverte et råere, tøffere og hardere lydbilde enn det som høres på plata – men slik bør det nesten være live! Lise Sørensen spilte fiolin, mandolin og klokkespel. Raymond Jensen spilte bass og han er nok den som har hengt med Vidar Vang lengst. Stødig og selvsikker. Mikael Lindqvist, et mer ukjent navn, leverte også bra på piano/orgel!

Produsentene Frode Jacobsen og Alex Kloster-Jensen var også innom scena for å bistå Vidar.

Vang var i storform – og selv om skiva er mørk og melankolisk, tok han i mot publikum med smil, selvtillit og nordnorsk sjarm. Det var tydelig at han gledet seg over å endelig være i gang og fortalte gode historier rundt noen av låtene. Når man byr på seg selv, som Vidar her gjorde, knytter han publikum tettere til seg og det hele blir mer intimt og følbart.

Vidar Vang med band kan virkelig anbefales både på plate og live!

Sjekk ut Facebooksiden hans for turneoversikt!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.