I Norge for første gang

Tirsdagskveld spilte Chicagobandet Kill Hannah i Norge for første gang. Komme seg til Norge var ikke så lett som bandet hadde tenkt seg, og vokalist Mat Devine delte historien med oss tilskuere på Sub Scene. Vulkanutbruddet på Island gjorde det slik at flyet deres ble kansellert. Det var kun et fly fra Chicago som gikk, de så muligheten og fikk heldigvis plass på det ene flyet. Kill Hannah kom seg til Skandinavia, men ble stoppet på grensen fra Sverige da de skulle inn til Norge. Hadde det ikke vert for Kill Hannah’s Street Team og personalet på Sub Scene hadde kanskje ikke tirsdagens konsert funnet sted.

Tre timer etter dørene var åpnet og etter to oppvarmingsband entret Kill Hannah scenen på Sub Scene i Oslo. De ble møtt av en gjeng hylende tenåringsjenter på første rad, og et publikum som ikke var stort mer enn hundre. Selv om oppmøtet var lite og at Kill Hannah er relativt ukjente i Norge, leverte de en konsert med morsomme historier og ikke minst god musikk.

De startet konserten med låten «Mouth To Mouth» som er fra deres siste album «Wake Up Sleepers». Fra der av gikk det bare oppover med låter som «Boys & Girls», «Radio» og deres nye singel «Strobe Lights». I mellom sangene viste Devine oss gavene de hadde fått av Street Teamet Kill Hannah Kollective Norway, blant annet brunost, melkesjokolade og et lite troll. Han innrømmet at det lille trollet skremte han litt og da han prøve å uttale «melkesjokolade» sa han «I can’t pronounce it, I can’t eat it», men noen skulle iallefall spise brunosten backstage etter konserten.

I tillegg til å skape humor mellom sangene så var Devine utrolig på scenen. Den hese stemmen hans og måten han fanget publikum sin oppmerksomet på, skapte han god stemning blant oss som sto å så på. Han flørtet med jentefansen på første rad, og de fikk synge, eller rettere sagt hyle, i microfonen hans. For å være deres første konsert i Norge var han overrasket over at de kunne sangtekstene deres. «Norway I love you» skrek Devine og fortsatte konserten med låten «Love You To Death».

På grunn av dårlig belysning under de første sangene, ble det vanskelig å se bandet på scenen. Det var for mørkt, det vi så var skygger som beveget seg, men lyset kom seg etter et par låter. Høydepunket var da de spilte «Kennedy». Publikum applauderte og sang med, og jeg kunne ikke la være å synge med også. Når det nærmet seg slutten viste Devine stolt frem et banner som det norske Street Teamet hadde laget. Der hadde de tegnet logoen til Kill Hannah med det norske flagget inni hjertet og under stod det «Kill Hannah Kollective Norway». Devine fikk bassisten Greg Corner til å ta bilde av fansen med banneret, og lastet det opp på Twitter etter konserten.

Kill Hannah avsluttet kvelden med deres største hit «Lips Like Morphine». Oppmøtet var kanskje lite men Kill Hannah leverte femten sterke låter for det norske publikum. Jeg kan stolt si at jeg var en av de hundre som så Kill Hannah på deres første konsert i Norge. Og etter tirsdagens opplevelse så blir det sikkert ikke deres siste konsert her heller.

Om Else