The Strokes til Norge 2010?

The Strokes er et band som ikke burde trenge noen nærmere introduksjon, du må ha bodd under en stein de siste 10 åra for å ikke ha fått med deg dette geniale rockebandet fra New York. Som lederne av garagerock revival-bølgen tok de 2000-tallet med storm, men etter det siste albumet som kom i 2006 har det vært lite aktivitet fra bandet, de har ikke engang spilt en eneste konsert siden oktober 2006. Både gitarist Albert Hammond Jr. og vokalist Julian Casablancas har riktignok gitt ut noen veldig gode solo-album, men jeg er sikkert på at mange fans hadde gitt høyrearmen sin for et nytt The Strokes-album eller for å se bandet live.

Mange begynte sikkert å miste håpet, men plutselig,  i mars 2009 kom gladnyheten om at bandet endelig skulle spille inn en ny, fjerde plate. Siden da har det versert rykter om at de kun skulle spille to konserter før albumet kommer til høsten i år, men de siste månedene har det blitt bekreftet flere og flere gigs på festivaler i Europa, og nå sist også konserter i Australia og USA. Her er den ferskeste turnéplanen til The Strokes:

12/06/10 – Isle Of Wright Festival (England)
13/06/10 – Rockness Festival (Skottland)
18/06/10 – Soutshide Festival (Tyskland)
20/06/10 – Hurricane Festival (Tyskland)
25/06/10 – Openair St. Gallen Festival (Sveits)
29/07/10 – Hordern Pavillion (Australia)
30/07/10 – Festival Hall (Australia)
06/08/10 – Lollapalooza (USA)

Sånn det ser ut nå er det mulighet for at The Strokes befinner seg i Europa helt fra begynnelsen av juni til slutten av juli og det har aldri vært større muligheter for å booke dem til Norge! Nå har festival-Norge rett og slett et ansvar for å kapre dette allerede legendariske bandet før det er for sent. Det er få, om ikke ingen nålevende artister undertegnede har et større ønske om å se live enn The Strokes, og det er jeg sikker på at jeg ikke er alene om.

I tillegg til å turnere som vokalist i The Strokes har Julian Casablancas tydeligvis også tenkt til å gjøre en soloturné i sommer. Det fine med dette er at Hovefestivalen har vært så flinke og booket han, så om vi ikke får hele bandet på norsk jord kan vi i det minste oppleve en femtedel av dem. På den andre siden kan Casablancas’ parallelle turnering gjøre at det blir vanskeligere å booke hele bandet. Jeg foreslår at Toffen Gunnufsen prøver å få til en «oppgradering» og hyre inn resten av bandet til Hove, da Julian Casablancas i mine øyne er mye bedre som en del av The Strokes enn bare som seg selv. Utenom Hove er det vel kanskje bare Øya som med sannsynlighet har sjanse til å klistre The Strokes på plakaten, men hvem vet, andre festivaler kan også overraske.

Så kom igjen nå, norske bookingsjefer! Please, gjør det som kreves få The Strokes til Norge i 2010!

Om bandet
Opprettet i 1998 i New York City.

Album
Is This It (2001)
Room On Fire (2003)
First Impressions of Earth (2006)

Medlemmer
Julian Casablancas (vokal)
Albert Hammond Jr (gitar)
Nick Valensi (gitar)
Nikolai Fraiture (bass)
Fabrizio Moretti (trommer)

The Strokes på nettet
Hjemmeside
Myspace
Last.fm
Wikipedia
Facebook

Nick Valensi

Om Mats