Wild Water – No Legacy

Wild Water er et lovende, norsk rockeband som er på vei opp og frem. De har laget en vakker, fengende og velprodusert EP. En håndfull låter fylt med sterk hverdagspoesi og melodiøse kvaliteter!

For noen uker siden dumpet det en promo ned i postkassa mi. Wild Waters nye EP; «No Legacy». Den ble sluppet digitalt mandag 29. mars og var å finne i salgshyllene på Platekompaniet 8. april. EP`n består av seks låter, som alle har noe eget og spennende ved seg.

Wild Water har holdt det gående siden 2003 og på den tiden har de gitt ut 2 plater og to EP`er, Det er kun skiva ”The Great View” og  EP`n ”No Legacy” som er gitt ut offisielt. Bandet er fra Oslo øst og består av tre unge menn i begynnelsen av tjueårene.

Harald Verpe: Trommer
Daniel Brinch: Gitar
Olav Verpe: Vokal/bass

Wild Water spiller melodiøs rock med innslag av noe mørkt og dystert. Det kan vi høre i den nydelige balladen ”Psalm Of Love”. Låta har en angstfylt nerve i seg som gir gåsehudfølelse. Stemmen til Olav Verpe kryper inn under huden og gitarist Daniel Brinch riffer seg vakkert gjennom låta og den gir assosiasjoner til det melankolske vi finner i musikken til band som Madrugada.

«Sunset in Spain» er velbalansert og med sine tydelige arrangementer vekker denne noe sårt og trist hos meg: Likevel, en nydelig ballade, også dette.

Åpningslåta, «A Thousand Steps», er en uptempo låt i flott innpakning. Den setter seg raskt og har et «catchy refreng.

Wild Water har ofte et åndelig budskap i tekstene sine, samtidig som de er samfunnsengasjerte og opptatt av det som skjer i livet – medgang og motgang. Selv om den røde tråden gjennom plata er farget med depresjon og angst for å ikke ha en arv å sende videre, så er  ”Children look at me”, en fengende gladlåt fylt med håp om fremtiden.

Jeg mener absolutt at Wild Water fortjener medias oppmerksomhet og et bredt, stort publikum. Jeg vil derfor anbefale alle som liker ektefølt, norsk rock om å kjøpe «No Legacy»

Beste låt; Psalm Of Love

 Rating 5

 

No Legacy fakta:

1. A thousand steps
2. Sunset in Spain
3. A familiar future
4. Children look at me
5. Psalm of love
6. One of a kind

Plata er spilt inn i AGM-studio i Sverige. Produsert av Daniel Brinch.

Teknikere: Ken Knapstad og Mathias Olden
Keys: Mathias Haugestad
Kor: Ken Knapstad og Karina Møgster Verpe
Mikset av Christer Andre Cederberg i Oslo lydstudio
Mastret i Cuttingroom, Sverige av Björn Engelman
Cover art work av Tor Øivind Hansen Lolland

Plata er ditribuert via Sonet distribusjon og gitt ut på bandets eget selskap; Wild Water Music. Rune Grønn (Turboneger) er dagligleder for Sonet og det var han som «oppdaget» Wild Water vinteren 2009  samt gitt bandet muligheten til å gi ut plata offisielt.

Du finner Wild Water her:
Myspace
Facebook
Twitter

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.