40.000 mennesker ventet på AC/DC!

I går kveld var det tid for AC/DC’s tredje Norgesbesøk på litt over et år, og for de som har vært på AC/DC konsert tidligere ble dette en heller dårlig opplevelse. Det hele startet med en lunken mottagelse av oppvarmingsbandet, noe som var ufortjent i forhold til innsatsen de gjorde for å få publikum i den rette stemningen.

Det var her den første feilen kom. AC/DC’s flight har etter sigende blitt booket med så liten tidsmargin, at når de må mellomlande i Berlin grunnet motortrøbbel, ender det hele opp med at de er halvannen time forsinket til sin egen konsert, og arrangøren må spille treg bluesrock i nærmere to timer. Hva med å spille litt rock ‘n roll, med tanke på at det er det de 40.000 betalende er der for uansett??

Angus Young og Brian Johnson

Når gutta omsider kom seg på scenen etter at «Rock ‘N Roll Train» ruller inn gjennom storskjermen, som en del av det spektakulere lys- og spesialeffekt showet, var det bokstavelig talt for sent. Dette og en utight åpning på låten med samme navn gjorde at publikum ikke ble bergtatt fra første akkord. Dette er alfa og omega i konsertsammenheng!

Det tok seg noe opp når klassikere som «Thunderstruck», «Dirty Deeds Done Dirt Cheap», og «The Jack» kommer på løpende bånd. Dette til tross for at lyden ikke var optimal, og at gutta selv har spilt bedre før. Angus rekker en kjapp striptease og «Hells Bells» blir fremhevet sammen med «Whole Lotta Rosie» med spesialeffekter i form av en stor kirke(helvetes)klokke, og en enda større oppblåsbar «Rosie» som sitter skrevs over toget i bakgrunn av scenen. Dette og Angus Young’s løpetur hele veien ut på catwalken og opp i liften, gjør det hele til en god konsertopplevelse, noe amputert av kranglete flymotorer, og tekniske vanskeligheter.

Når de så gikk av scenen for andre gang, etter ekstranummeret og «For Those About To Rock» ennå ikke hadde blitt spilt, var det mange som lurte på hva som skjedde. Alle som har sett Black Ice turnéen før vet at dette er avslutningsnummeret og at kanonene på siden av scenen skal brukes her. Folks kjønner til slutt at dette ikke kommer til å skje, når crewet skrur på flombelysning over Valle Hovin, og setter på enda mer treg blues.  HVA? Dette i følge arrangøren fordi de har en viss tid da det må være stille på Helsfyr og denne var allerede over.

Rett og slett forferdelig synd at de barn og unge som var der som nye fans fikk dette som førsteintrykk. Dårlig av AC/DC og behandle sine «kunder» på denne måten. Da det er sagt skal de ha for å være såpass sporty at de går på scenen i det hele tatt, 50 minutter etter at flyet deres landet.

Om Stian