Mavericks – årets beste album fra nabolandet i øst?!

Dette er indierock på sitt beste! Svulstig med herlige harmonier og et fantastisk samspill. Dystert, deprimerende og mørkt – men du så godt det smaker! Musikken nærmest smelter på tunga som en deilig, mørk sjokoladebit. Etter hver bit, ønsker man seg bare mer og mer!

3. mai slapp den svenske indierock duoen, Johnossi, sitt tredje studioalbum – «Mavericks». Mavericks, som også er tittelen på førstesporet, referer til en plass i Nord California. Stedet er kjent i surfemiljøet for å ha bølger som er vanskeligere å mestre enn noe annet sted i verden. Det referer også til en person som velger sin egen vei og følger sine visjoner.

Johnossi består av John Engelbert (vokal, gitar) og Oskar «Ossi» Bonde (trommer). De har spilt sammen siden 2004. Første plate ble gitt ut i 2005. Samme år fikk de et mindre gjennombrudd etter å ha spilt en forrykende konsert på Hultsfredfestivalen. Johnossi er kjent for å gjøre gode liveopptredner og dette har gitt bandet et lojalt publikum på hjemmebane og i Europa. I fjor spilte Johnossi en fabelaktig konsert på Øyafestivalen. I år har de vært på en stor nordisk turné med Thåström, hvor de blant annet spilte for et utsolgt Sentrum Scene.

Plata oser av nattlig stemning og insomnia. Jeg får assosiasjoner til band som ”Broder Daniel” og ”Band Of Horses”, som forøvrig er fantastiske band som har laget/lager knakende god musikk.

Førstesingelen «What`s The Point» er faktisk en av de beste låtene jeg har hørt i år og har alle ingredienser som skal til for å bli en stor hitlåt! Den er er vannvittig «catchy» og har et refreng som fester seg med superlim. Samspillet mellom John og Oskar er dessuten ekstremt heftig og godt. «What`s The Point» er en av de mest spilte låtene på svensk radio og ligger for sjette uken på rad som nummer 1 på «Tracks-listan» i hjemlandet.

«Bed on Fire» er en nydelig akustisk ballade. Vokalist John Engelbert synger så det røsker i sjela. » Tired of being tired», synger han – og  jeg kan nærmest kjenne den desperate følelsen man til slutt får, når man ikke får sove. Vi har vel alle vært der. «Houses» er nok en fantastisk låt. Trist som faen, men jeg vil heller bruke ordet «tristvakker», som kanskje er beskrivende nok.

Skal jeg trekke frem en låt til, må det bli «Roscoe». En fengende og radiovennlig låt. Om Johnossi velger å gi ut en andresingel, tipper jeg det blir denne!

Om du ikke liker låtene på Johnossi`s plate «Mavericks», så trenger jeg en grundig forklaring på hvorfor – og ikke minst på hvordan du ikke kan klare å like dette? Jeg er overbevist. Jeg er frelst! Jeg er faktisk villig til å inngå et veddemål på at Johnossi vil få sitt store gjennombrudd med skiva Mavericks. Ikke bare i hjemlandet, men også her i Norge. Så folkens! Dersom denne skiva ikke selger bra i Norge skal jeg være ikledd min stygge, mintgrønne OnePiece (sorry til dere som digger OnePiece) på samtlige konserter jeg går på resten av året! Og jeg går mye på konserter!

Min oppfordring; Kjøp plata og nyt musikken laget av, for tidens, Sveriges beste rockeband?!

De av dere som vil se bandet live, har du muligheten allerede førstkommende onsdag. Da gjester de John Dee i Oslo.

Konkurranse: Vinn Johnossi`s album –  «Mavericks» – her!

Se musikkvideoen til singellåta «What`s The Point» og repeat, repeat, repeat!

Du finner Johnossi her:

Facebook

Myspace

Hjemmeside

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.