Kvelertak sparket i gang Hovepublikum

«13 kampkledde skikkelser må ta et liv slik at satan kan bli født på ny. I natt blir det offer!» Slik introduserte vokalisten i det kritikerroste Rogalandsbandet Kvelertak, Erlend Hjelvik, låta Offernatt!

Kvelertak var første band ut på Hovescena i går ettermiddag. Metall så tidlig om ettermiddagen, tenkte jeg? Hvordan i all verden skal Kvelertak få liv i et Hovepublikum som for meg virket mer interessert i å slikke sol fremfor å storme frem mot scenen da klokken nærmet seg fem? Den mest ihugga fansen hadde selvfølgelig inntatt scenekanten – men ellers, glissent! Tanken slo meg at dette kom til å bli kjedelig, men jeg tok skammelig feil.

Publikum sviktet ikke Kvelertak og Kvelertak sviktet ikke oss. Mennesker strømmet til fra alle kanter da bandet entret scena og det tok ikke mange minuttene før det var liv i publikum. Fra de ivrigste headbangere til de litt mer forsiktige som nøyde seg med å nikke taktfast på hodet. Å være første band ut på Hovefestivalen er nok ingen enkel oppgave, men dette fikset Kvelertak utmerket. En sterk prestasjon av et ferskt metallband som i går kunne feire en tredjeplass på VG-lista.

Lyden var litt så som så, men det gjorde på en måte ikke så mye fordi Kvelertak er herlig samspilte og energiske på scena.

Høydepunkter: ”Ordsmedar av Rang”, ”Offernatt” og ”Mjød”

(Foto: Erik Holsvik)

Rating 5

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.