Lansering av Lovly.no – din musikkspeider på nett

I dag lanserer musikkbransjen et nytt nettsted for digitale musikktjenester i Norge. På Lovly.no kan du se hvilke artister det blogges og twitres mest om. Her finner du også informasjon om hvilke digitale musikktjenester som finnes i Norge. Lovly.no skal gjøre det enklere å kjøpe og lytte til musikk.

 For noen dager siden dumpet det en mail ned i innboksen min med informasjon om Lovly.no, hvor avsender Jarle Savio (EMI) skrev følgende;

– Vi ønsker med dette nettstedet å skape entusiasme for norsk musikk og gjøre de lovlige musikktjenestene som finnes i dag bedre kjent. Alle digitale musikkbutikker og -tjenester som finnes på det norske markedet i dag er invitert til å være med, fra iTunes, Spotify og WiMP til Musikkonline og GubeMusic. Lovly.no skal eksponere gleden ved å oppdage ny norsk digital musikk, og det mener vi at vi gjør best ved å synliggjøre det som foregår i blogsfæren. Målet er å øke folks nysgjerrighet på norsk musikk og hva slags musikk det skrives og snakkes om på nettet.

Kjempespennende, tenkte jeg! Jeg har lenge savnet et nettsted som samler informasjon om musikk på ett sted og jeg gleder meg virkelig til å se utviklingen. Som musikkblogger håper jeg at et slikt nettsted skal få flere til å blogge om musikk, samt at det skal bli enklere å navigere seg mellom disse.

Hvordan skal dere klare å spore dette?
– Vi bruker en rekke løsninger for å crawle det sosiale nettet. Blant våre kilder er bloggsfæren, Last.fm, Twitter, MySpace, Musicnodes med flere. Redaksjonelle nyhetssider spores i utgangspunktet ikke. Lovly er basert på hva folk sier og spiller, ikke hva en journalist mener er rett eller galt. Hvis en musikkjournalist blogger eller twitrer kan dette tas med i vår sporing, men vi mener at dette vil være utformet annerledes enn hvis det hadde vært en artikkel på DB.no og derfor mer relevant. Utover dette vil vi ikke si noe mer om sporing per nå da vi bl.a. jobber med tekniske løsninger for å kunne tracke nær sagt alle musikkspillere, skriver Savio videre i mailen.

Ikke kommersiell side
– Lovly.no er en ikke-kommersiell side. End of story. Punktum. Denne siden er not for profit. Velger du å kjøpe en sang på en tjeneste etter å ha funnet en artist på Lovly er det hyggelig for den aktuelle tjenesten. Vår belønning er å gjøre ditt musikkliv rikere.

– Lytting/salg vil skje på de respektive plattformer til de mange musikktjenestene på nett. På lovly vil du kunne høre små smakebiter av sanger, men ikke i sin helhet. Lovly skal på ingen måte konkurrere med de mange og bra musikktjenestene på nettet. Det er derfor vi også sier at lovly.no er en musikkspeider og ikke tjeneste. Vi hjelper til med å oppdage. Hva du gjør med oppdagelsen er opp til deg, og i den forbindelse tilrettelegger vi med lenker, forklarer Savio.

Hvem står bak?
Organisasjonene som står bak Lovly er: FONO, GramArt, IFPI, Musikernes fellesorganisasjon, Norsk Artistforbund, TONO.

Lansering i dag på Rockefeller klokken 14 og gratiskonsert klokken 19
Fra pressemeldingen: Lovly.no er Norges første musikkspeider på nett. Den norske musikkbransjen lanserer nettstedet torsdag 3. juni på Rockefeller med både seminar og konsert.

Lovly.no inviterer journalister, politikere, musikk – og kulturbransjen mfl. til lansering på Rockefeller 3. juni.

Kl 14:00: Presentasjon av Lovly.no, Musicnodes, WiMP og profilert musikkblogger
Kl 19:00: Konsert med Casiokids, Tommy Tee/Jesse Jones/Ken Ring og Pony the Pirate

Følg Lovly.no her:

Rockblogg ønsker lovly.no lykke til med lanseringen!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.