Moth Circus snart ute med debutalbum

Stavangerbandet Moth Circus er snart ute med debutalbumet «Sideshow Sweetheart».

For en drøy uke siden fikk jeg en stor, hvit konvolutt i posten. Det var ikke en helt vanlig a4-konvolutt, denne hadde nemlig et øye som stakk ut og det stirret tilbake på meg. Noe som gjorde meg mer ivrig i å åpne den. I promopakken til «Sidehow Sweetheart» kom det med en liten bit aluminiumsfolie og instrukser til hvordan folien skulle brettes og plasseres på hodet. Dette skulle hindre romvesener og andre regeringseater i å ta kontroll over hjernen min. Dessverre så mislykket jeg, så nå sitter jeg i frykt, siden hjernen er i fare for å bli kontrollert av andre vesener. Med det i tankene så var det bare å sette albumet i spilleren og trykke på play…

«Sideshow Sweetheart»
År: 2010
Band: Moth Circus
Plateselskap: Rocksector Records
Sjanger: Rock

Med første spor «Dreamland» så er det i gang. ‘She prayes to God, but she also likes to cheat‘, fantastisk tekst, jeg digger det! Og her fra gikk det oppover. Moth Circus spiller fantastisk, deilig rock som man føler på kroppen når man hører på sanger som «M.I.A.», «Carousel» og «Godgiven Right» som er min favoritt fra albumet. Melodiene har råe riff med nydelige gitarsoloer. De rolige låtene som «Hello. Welcome. Sorry.» og «Chole Carlson» gir albumet en flott varisjon. Den røffe vokalen sammen med den kvinnelige skaper en fin balanse i låtene. Albumet avsluttes med det flotte refrenget i «Porter» og en remastered versjon av «Death Living». En flott avlsutning på et imponerende album.

Jeg vet ikke hvor det kommer fra men jeg får en liten The Hellacopters-vibbe av melodiene. Jeg liker det, nei, jeg elsker det! Moth Circus må være et av de mest kreative bandene jeg vet om, spesielt etter den flotte promopakken jeg fikk. Etter å ha hørt gjennom «Sideshow Sweetheart» en del ganger, så er jeg ikke lenger redd for at hjernen min blir kontrollert av utenomjordiske vesener. For om mulig, så får den lille hjernen min dele dette herlige albumet med de som da tar kontroll over den.

Juni er måneden for rock til å stråle i Stavanger. Sammen med nytt album fra Purified In Blood, debut fra Kvelertak og Moth Circus’ «Sideshow Sweetheart» så kan man egentlig ikke ønske seg mer.

Løp å kjøp «Sideshow Sweetheart» 28.juni! Det er rett og slett et herlig album med deilig rock!

Moth Circus –
Hjemmeside, Facebook, Myspace

Rating 5

Om Else