Navigators rocket Teltscenen

Navigators er for tiden et av Norges beste rockeband og har hatt stor suksess med debutskiva ”The Straight and Narrow”. De har en lang Norgesturne bak seg og skal spille festivaler i hele sommer. VG-lista topp 20 har også fått med seg Navigators på sin Norgesturne. Vokalist Trond Andreassen er hyppig omtalt som en av norsk rocks`store stemmer og jeg kan ikke annet enn å si meg enig! Det er sjeldent jeg får frysninger, men i går under Navigators konsert på Teltscenen her på Hovefestivalen, skjedde nettopp dette.

Det var litt glissent i teltet noen minutter før Navigators gikk på, men da åpningslåta, Rose`s Bed, strømmet utover festivalområdet, strømmet det også på med publikum. Helt fullt var det ikke, men det hadde nok mye med at Paramore spilte på Hovescenen samtidig. 

De som hadde funnet veien til Teltscenen fikk likevel oppleve et stødig og tent band som ikke sparte på kruttet.

De leverte 12 sterke låter og en av disse var en helt ny låt – When you love to Hate. Fjerdelåta; Port of Amsterdam, er opprinnelig en Jacques Brel-låt, og Navigators, med Andreassen i front – gjorde en nydelig versjon av denne. Rett etter Amsterdam ble det allsang i teltet. Wall Of Stone er tydelig en favoritt hos mange – også den yngre garde.

Høydepunkter; Port of Amsterdam, Wall of Stone, Just Another Fool og Keep My Eyes On The Road

Rating 5

Rett fra Teltscenen til intervju med rockblogg
Etter konserten møtte gutta i Navigators mannssterke opp backstage for et avtalt intervju med rockblogg – det setter vi veldig stor pris på. Vi gikk ned til stranda bak Hovescenen – et idyllisk og flott sted og da gjorde det virkelig ingenting at det begynte å regne noen dråper.

Dere har vært på veien lenge nå og har en travel sommer i vente – hvordan har mottagelsen vært?
– Det har vært jevnt over bra og vi er veldig fornøyde.

Hva har vært høydepunktet så langt?
– En liten rockekonsert i Nordre Odal har helt klart vært høydepunktet. Vi trodde det skulle være en åpen scene, en typisk festivalscene, men det viste seg at festivalscenen var inne på en MC-klubb. Det var veldig intimt, ja, rett og slett en magisk konsert. Vi hadde sagflis i håret etterpå. Vi fant live-tingen vår der og da, som vi har tatt med oss videre til større scener, forklarer Trond Andreassen.

Dere har nettopp gått av Teltscenen her på Hovefestivalen – og jeg må spørre dere; Hva synes dere selv om kveldens konsert?
– Fantastisk, kommer det spontant fra Trond og det nikkes enig fra resten av gutta. Vi er veldig fornøyde og føler vi leverte vårt beste. Vi var overasket over å få den responsen vi fikk. Det er moro når folk jubler i låtene. Vi skjønte fort at det var god stemning ute blant publikum. 

Hva trives dere best med – intime innendørskonserter eller utendørskonserter?
– Vi er vel mest glad i å spille innendørs, men det er en bra utfordring å fylle store scener. Rådhusplassen var utrolig moro, forteller Christoffer Schou, Navigators gitarist.

Hvordan er turnélivet til Navigators – blir dere litt lei hverandre?
– Absolutt ikke. Vi har ikke hatt en krangel enda. Vi har veldig bra kjemi i dette bandet, forklarer Andreassen. Jeg har aldri sett et band med så god stemning – skyter tangentmann Svenn Poppe inn. Vi gleder oss til å se hverandre. Vi savner hverandre når vi ikke spiller sammen, smiler Andreassen. 

Dere har fått gode kritikker for debutskiva ”The Straight And Narrow” – hvor vi i rockblogg ga dere en sterk femmer. Hva betyr gode kritikker for dere?
Det er kjempegøy å lese gode kritikker. Det er inspirerende. Vi leser kritikker uansett om de er gode eller dårlige. Noen ganger så må man rett og slett forsøke å være litt konstruktiv og ta seg sammen. Vi tar til oss dårlig kritikk – men vi har enda ikke fått noe ufortjent dårlig kritikk. 

Trond, hvordan føles det å være omtalt som en av Norges største rockestemmer?
Trond smiler – Jo, det er jo selvfølgelig en ære det. Jeg kan ikke si noe annet. 

Personlig så synes jeg dere gjør en fantastisk versjon av Jacques Brels låt; Port Of Amsterdam. Hva fikk dere til å covre akkurat denne låta?
– Det er en låt jeg har hatt lyst til å ha covret lenge, forklarer Andreassen. Jeg hadde egentlig planer om å gjøre noe solo før vi startet Navigators. Jeg hadde allerede valgt ut den låta til et eventuelt soloprosjekt, men så ble vi et band, og vi fant ut at vi ville ta den med. Jeg digger Jacques Brel – og har likt ham helt siden jeg gikk på ungdomsskolen, forteller Andreassen. 

Hva er planene til Navigators videre? Har dere lyst til å satse utenlands?
– Ja det er klart vi har det. I første omgang tar vi festivaler og konserter i Norge, og så vil vi kanskje sikte oss litt utover, forteller Trond. – Vi har masse nytt materiale som vi gjerne skulle ha jobbet med, forklarer Poppe, før Andreassen fortsetter; Jeg skulle ønske vi kunne ta oss fri et halvt år for vi sugne på å komme oss i studio og spille inn ny plate.

Jeg takker Navigators for at de tok seg tid til å møte oss!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.