Tirsdag 29. juni – første festivaldag på Hove!

Endelig – første festivaldag på Hove og lineupen i dag er bra. Jeg ser frem til å få med meg Kvelertak, Alexisonfire, Navigators, Muse og Empire Of The Sun! Med nevnte band som trekkplaster, gjør det ikke så mye at det ble lite søvn i natt. Ivrige festivalungdom holdt det gående til sola sto opp, så det er ingenting å si på stemningen. Jeg har innlosjert meg på gjestecampen, som er den roligste campen her på festivalområdet.

Teltene står tett i tett. Det er litt av et puslespill for å få plass til alle campere, men det ser ut som at Hovefolka har alt under kontroll. Stemningsbilder fra campen og området vil publiseres på bloggen i løpet av dagen

Kvelertak:
Kvelertak er et seksmanns sterkt band fra Stavanger, og er et friskt pust inn i hardrock/metal-scenen, med sin catchy, svartmetall-inspirerte punkrock.
Satyricon møter Turboneger, Burzum møter Buzzcocks, Enslaved møter Monster Magnet, og sammen bærer det rett på vorspiel hos Darkthrone!
Bandet har fått strålende kritikker for debutalbumet ”Kvelertak” og har et tettpakken konsertprogram denne sommeren og høsten – både i inn og utland.

Alexisonfire:
Dette Canadiske bandet består av fem mann og smyger seg inn under sjangeren post-hardcore. De beskriver musikken sin på følgende måte; the sound of two Catholic high-school girls in mid-knife-fight – som referer til låta; A Dagger Through the Heart of St. Angeles.

Navigators:
Mange mener at Navigators er det nye store norske rockebandet. Med èn av landets beste rockestemmer i front og en låt-teft av de sjeldne, er det lov å ha store forventninger. Rockblogg ga debutalbumet ”Straight And Narrow» en sterk femmer. Plata befinner seg innenfor et ganske bredt spekter. Den tar oss tilbake i tid, og mikser klassisk americana med britiske rocke-tradisjoner fra sekstitallet.

Muse:
Muse. The best band in world? I hvertfall fall om man skal tro engelske Q Magazine. I konkurranse med band som Kings Of Leon, Arctic Monkeys, Oasis og Coldplay vant nemlig Muse Q Awards for verdens beste gruppe i 2009. Ikke uten grunn. Bandets foreløpig siste album, The Resistance, ble sluppet i september 2009, og gikk direkte til nummer 1 i hele 19 land. I år headliner de selveste Coachella, USAs største og mest anerkjente festival.

Empire Of The Sun:
Den australske popsensasjonen har gått som en farsott på radioer verden over, og debutalbumet solgte til platinum i hjemlandet. De inntar Amfiscena rundt midnatt og det lover forrykende bra. Vi kan forvente oss et lyd, lys og sceneshow uten like.

Jeg gleder meg til dagens program, og konsertomtaler vil komme i morgen!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.