Buktafestivalen – Nord-Norges vakreste rockefestival?

I morgen starter Buktafestivalen eller Bukta – Tromsø Open Air Festival som den offisielt heter. Årets festival er den 7. i rekka. Det er noe eget å komme ”hjem” til Tromsø for å gå på festival og det er noe spesielt å stå i solskinn klokka elleve om kvelden og høre store artister skryte uhemmet av den vakre naturen og omgivelsene rundt. Det må være en fantastisk opplevelse å være til stede på Buktafestivalen, når værgudene viser seg fra sin beste side, og spesielt for de som aldri har opplevd midnattssola før. Nå er det bare å krysse fingrene for at værgudene er på vårt parti i år – og så langt ser værmeldingene nokså lovende ut!

Historie
I 2005 ble Buktafestivalen kåret til ”Årets Festival” av Norsk Rockeforbund og store, verdenskjente artister har besøkt festivalen opp gjennom tidene. Artister som; Patti Smith, Iggy & The Stooges, The Hives, The Waterboys, Roky Erickson, Fu Manchu, Kaiser Chiefs, Turboneger, Mötorhead har alle gjestet Buktafestivalen. Mye kan tyde på at Canadiske Danko Jones – som i år besøker Buktafestivalen for tredje gang, trives godt i Nordens Paris. I 2008 hadde jeg en av mine beste konsertopplevelser noen sinne da Kent gjorde en forrykende konsert i strålende kveldssol!

Kapasitet på ca 20000 fordelt på tre dager
Festivalområdet har en daglig kapasitet på ca 6000 og har totalt to scener. I tillegg til festivalens hovedarrangement som er kveldskonserter torsdag, fredag og lørdag, har festivalen siden starten invitert til formiddagskonsert på lørdag under festivalhelgen. Dette arrangementet er gratis, rusfritt, har fri aldersgrense og en sterk familievennlig profil.

Satser på miljø og kortreiste produkter
Telegrafbukta heter områder hvor festivalen arrangeres og området er ”hellig” for alle Tromsøværinger. Buktafestivalen ønsker å ta vare på Telegrafbukta og miljøet, og fikk i 2005 Miljøfyrtårnsertifisering. I 2008 ble festivalen resertifisert.

Det satses sterkt på Miljø og festivalen er et av stadig flere ”grønne arrangementer” her i Norge. Miljøfilosofien er å satse på kortreiste produkter og lokale leverandører. Det er ikke mange festivaler som tilbyr deilig sjømat og tørrfisk? Det får du på Buktafestivalen!

Årets lineup:
Torsdag: Bing Bang, Discipliners, The Sonics (US), Mew (DK), Kråkesølv, Navigators, Hayseed Dixie (US)
Fredag: Danko Jones (Can), John Olav Nilsen & Gjengen, Jim Jones Revue (UK), Datarock, Dinosaur Jr. (US) The Hex, Let`s Wrestle (UK), Tellusalie, Mondo Generator (US)
Lørdag: The BlackSheeps, Moddi, Hurra Torpedo, Mining in Yukon, Jabba the But, Bits`n Pieces, Hellbillies, Clutch (US), Juliette Lewis (US), Sivert Høyem, Bad County, (Ingenting) (S)
 

Personlig ser jeg frem til Big Bang, The Sonics, Navigators, Danko Jones, Dinosaur Jr., Mondo Generator, Ingenting, Clutch og Sivert Høyem, som for øvrig er artisten med flest Buktaopptredener bak seg.

Fra Hollywood til Bukta
Hollywood-skuespillerinnen Juliette Lewis, som har rukket å bli 37 år, har flere talenter enn skuespill. I 2003 debuterte hun som musiker og frontfigur med bandet Juliette & the Licks. De har gitt ut to studioplater og har spilt sammen med blant annet Muse, Turbonegro og Courtney Love før de la opp i 2008. Juliette Lewis valgte dermed å gå solo for å utvikle seg selv og realisere noen av sine personlige musikalske drømmer. I 2009 gav hun ut albumet ”Terra Incognita” som er produsert av Omar Rodriguez-Lopez fra Mars Volta og At The Drive-in. Juliette Lewis innehar et enormt stort vokalspekter som går fra å være kraftig og fyldig til forsiktig og sårbart. Hun tar catchy pop, edgy punk, blues, old-school rock’n’roll og kombinerer det til en variert, skitten, sofistikert og melodiøs affære. Hun kan med fordel sammenlignes med artister som Janis Joplin, Patti Smith og Karen O fra Yeah Yeah Yeahs.

 Juliette Lewis besøkte Norge for første gang i 2007 da hun opptrede med bandet; Juliette and the Licks på Quartfestivalen.

Nå er hun tilbake i Norge. På fredag opptrer hun på Slottsfjellfestivalen, før hun reiser videre til Tromsø og Buktafestivalen. Det er ingen tvil om at Lewis er dyktig på filmlerretet. Jeg er spent på om hun er like dyktig på scenen. Jeg gleder meg til å se og høre denne spreke Natural Born Killers dama!Press kits


Quantcast

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.