Forrykende av Gallows i går på Amfiscenen

De som hadde møtt opp på Amfiscenen i går klokken 21:30 fikk oppleve det britiske punkrockbandet Gallows på sitt beste. På sin egen Twitterside har de selv skrevet følgende; «Hove Festival was incredible. Seriously one of the best shows we`ve ever done!»

Konserten fikk en ”kickstart” da Gallows åpnet med låta «Riverbed» tett etterfulgt av ”London is The Reason”. Låta ble derimot annonsert som; ”Norway is The Reason” som førte til ellevill jubel. Når vokalist Frank Carter i tillegg snakker rosende om Norge og forteller at han har vært på fisketur, blitt solbrent, fått mange nye venner og at landet vårt er vakkert (men dyrt), har han gjort det som trengs for å bli elsket av menneskene som hadde møtt opp ved Amfiscenen denne kvelden.

Det var ville tendenser blant publikum under hele konserten – og ikke så rent lite ville tendenser på scenen i tillegg. Ingenting manglet. Gallows hadde publikum i sin lune hånd og de gjorde som vokalisten ba om. Sa han ”hopp”, så hoppet publikum. Sko, plastglass, jakker – u name it, ble kastet rundt foran scenekanten og selvfølgelig var det Mosh-pits. I ett minutt løp de mest vågale, ihugga fansen rundt i ring. Fra litt avstand var dette et fantastisk skue.

Det ble ikke mindre stemning da Gallows gjorde en herlig cover av låta ”I Fought The Law” som blant annet punkrockbandet Clash gjorde i sin tid og en enda høydare var når vokalisten fra Biffy Clyro, Simon Neil, entret scenen og gjorte låta ”Grave” sammen med Gallows.

Da det gjennsto en låt fikk Carter øye på en ungdom som ble kastet ut av sikkerhetsvaktene. ”No, no, no”, ropte han ut til sikkerhetsvaktene, men til ingen nytte. Carter tok dermed saken i egne hender og gikk ned fra scenen, hentet guttungen og tok ham med opp på scenen. Dette vil nok mest sannsynlig bli hans aller beste festivalminne. Det er ikke alle som får rocke på scenen sammen med Gallows.

Beste konsertopplevelse så langt på Hove!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.