Norway Rock Festival, Torsdag

Den andre dagen av Norway Rock Festival startet med at regnet forsvant. Fra siste regndråpe gikk det bare oppover for festivalen. Med konserter fra Slash, Kamelot, Killswitch Engage og Purified In Blood ble det en meget vellykket dag på Norway Rock.
En liten oppsummering over bandene som spilte denne dagen;

Sybreed fikk gleden av å åpne hovedscenen kl 12:00. Det var ikke mange morgenfugler som kom å så på. I begynnelsen så var det kun rundt ti mennesker som stod og så på, men etterhvert som Sybreed spilte kom det flere og flere tilskuere.

Da Purified In Blood entret scenen ble det hett. De var flotte på scenen og publikum elsket de. Purified In Blood leverer alltid live, sånt liker man.

Tilskuerne økte mer under Amon Amarth, som var et av dagens favoritter på hovedscenen. De svenske Death Metal heltene gav publikum akkurat det de ønsket; et konsertminne de sent vil glemme.

Lurer på om Killswitch Engage tok energipiller før de gikk opp på scenen. Eller blir de så naturlig høy av jubelen fra publikum? Det jeg prøver å si er at scenepresentasjonen deres var unik, den var full av futt og energien ble smittet over på oss som stod å fikk oppleve det hele.

Man kunne se at Immortal begynner å ta litt på årene de også. En litt svak opptreden kan man si. Kanskje de mener de er blitt for gode for lille Norge? Det virket iallefall slik.

Det er en stund siden jeg har brukt begrepet Powermetal. Bandet som stod for å gi festivalen litt power var Norskamerikanske Roy Khan med Kamelot. I dag er det kanskje en sjeldent brukt sjanger, men dette var jammen meg bra. Khan har en stemme som sniker seg inn i sjelen din, og flott er det!

Legendariske Slash og hans band var de siste på hovedscenen torsdagskveld. Låter fra Velvet Revolver og Alter Brigde ble spilt. Selv om høydepunktet var avslutningen med «Sweet Child Of Mine» og «Paradise City» med allsang fra publikum. Det føltes ut som om jeg fjorten år igjen da jeg stod der og sang med. For en avslutning.

Om Else