Norway Rock, Onsdag

Første dag på Norway Rock startet med coverbandet Rammsund på hovedscenen. Bandet spiller låter av Rammstein på nynorsk, og det høres meget spesielt ut selv om melodiene er bra. Publikum var dessverre ikke så begeistret, men det kan jo hende det sure været påvirket stemningen. Det var iallefall et fåtall av tilskuerne som koste seg.

Jørn Lande med bandet Jorn var de neste etter Rammsnd. Lande hadde en flott scenepresentasjon, han likte godt å posere for både fotografer og publikum. I tillegg til god publikumskommunikasjon har han en flott stemme.

Det var når Australske Airbourne kom på scenen man begynnte å kjenne varme. De skapte liv på scene og publikum. De har sikkert fått kallenavnet AC/DC-wannabees, men hvem er det som ikke liker AC/DC? Måten de var på scenen og kontakten med publikum var rett og slett rått. Vokalist/gitarist Joel O’Keeffe stod ikke i ro en eneste gang, utenom da han sang og var avhengig av microfon.

Biff Byford og resten av Saxon var de neste som stod for tur. Da gikk tempraturen ned litt. Nydeligt å se at en mann på 59 år fortsatt holder koken på scenen. Flott vokal.

Dave Mustaine og resten av Megadeth, var det bandet publikum var mest ivrige til å se. Den gledelige jubelen fra publikum da de entret scenen, er en lyd man sent kommer til å glemme. Man kunne se at øyene på tilskuerne strålte av lykke. Det å se Megadeth live er stort i seg selv. De hadde en bedre fremføring på Norway Rock enn på Copenhell, men det betyr ikke at konserten var meget bra. De kunne vært bedre,  jeg synes det er på tide at Megadeth faktisk viser at de er en av de fire store.

Twisted Sister var bandet som avsluttet hovedscenen på Norway Rock. Det var folk som gikk og så på som egentlig ikke skjønnte hvorfor et band med menn som er kjent for å bruke rosa sminke var headlinere for en rockfestival. Etter konserten var de overbevist. Jeg er ganske sikker på at hele Kvinesdal kunne høre publikum skrike «Rock! Rock! Rock!» under «I Wanna Rock». Man fikk frysninger av opplevelsen. Flott avslutning på en meget regnfull start på Norway Rock Festival

Om Else