Kaizers Orchestra i storform

Kaizers Orchestra går travle dager i møte, med nysluppet singel og tre album på vent

Tirsdag morgen debuterte «Philemon Arthur & the Dung» på norske radiokanaler. Dette er førstesingelen fra «Violeta, Violeta Vol. I», som ifølge bandet selv er oppfølgeren til «Maestro» og ikke det forrige studioalbumet «Maskineri».

Tre forskjellige album med samme tekstunivers

«Violeta, Violeta» utgir en trilogi hvor tekstuniverset er det samme, men musikalsk låter de tre albumene forskjellig. Trilogien handler i korte trekk om Violeta, faren og Beatrice, den gale moren til Violeta. Faren tar med seg Violeta bort fra moren, og etter sju år i dyp sorg bestemmer hun seg for å ta hevn.

Tilbake i Duper

Etter å ha jobbet med produsent Mark Howard på «Maskineri» har Kaizers gått tilbake til Duper studio, og har jobbet med Yngve Sætre og Jørgen Træen. Vokalist Janove Ottesen har uttalt at «Violeta, Violeta» byr på mange musikalske overraskelser, samtidig som han har lovet Kaizerfansen sigøynermusikk og oljetønner.

Feirer tiårs- jubileum i Spektrum

«Violeta, Violeta» slippes i januar neste år, samme år som Kaizers Orchestra har tiårs- jubileum. Dette feires med en Europa-turnè som avsluttes i Oslo Spektrum neste år.Spektrum rommer 9.000 mann, og Kaizers har allerede solgt 2.ooo.

Resten av trilogien blir sluppet i 2012 og 2013, etter begge utgivelsene følger en turnè.

Om Siri