The Brigade – Dead Man`s Gold

I går, mandag 30. august, slapp Stavangerbandet The Brigade sitt debutalbum; «Dead Man`s Gold. Jeg fikk nyss i bandet for en uke siden og har hørt mye på plata som kom i posten rett før helga. Dette er bra. Dette er virkelig bra. Mørk rock`n roll som sklir rett inn i sjela og fester seg. Melankolsk og skittent. Perfekt musikk på kalde høstkvelder hvor brennende stearinlys gir musikken riktig stemning.

The Brigade er et relativt nytt band, men samtlige i bandet har mange års fartstid i ulike band fra Stavangerområdet (Hellorado, Flying Shoes, The Stonefish Brigade, Getaway People). Gjengen sadlet opp i 2009 og nå er de altså klare med debutalbumet. Skiva er produsert av Janove Ottesen (Kaizers Orchestra) og mikset av Ynge Sæthre.

På «Dead Man`s Gold» finner vi musikalske ingredienser som rock, country, folk, americane og southern gothick. I presseskrivet som fulgte plata står det følgende; Tekstene reflekterer et misantropisk miljø der religion og alkohol er grunnpilarene i de skitne livene de beskriver. Det er mørkt, det er skittent, det er syndfullt. The Brigade lokker deg inn i mørket og sparker deg ut igjen i lyset.

Musikken til The Brigade ligger i samme gate som flere av mine personlige favorittartister/band. Man kan høre tydelige referanser til Nick Cave i låter som «Italian Curse» og «Right In Front Of You». I den noe mer lystige «Don`t Be Afraid To Touch The Ground»blir man dratt inn i en deilig låt som kan minne mye om The Doors. Den mørke, behaglige vokalen til Morten Fiskå kan noen ganger minne om Sivert Høyem og jeg får Madrugada – assosiasjoner når jeg hører på låter som «We All Fall Down»og «She Wouldn`t Let Me Drown»

Til tross for disse sammenligningene, så har The Brigade skapt sitt eget uttrykk og har et flott særpreg. Dette er en solid debut av mannfolk som har vært i gamet lenge. 10 sterke låter på et velprodusert album.  Jeg digger musikken. Jeg digger skiva.

Det er bare en ting å si; Løp og kjøp – dette er musikk for høstkalde sjeler!

I kveld spiller The Brigade på Last Train i Oslo. Har du mulighet, så kan jeg virkelig anbefale å ta turen innom!

Rating 5

Under finner du musikkvideoen til singellåta; We All Fall Down – Enjoy!


Lineup:
• Morten Fiskå: vokal
• Kim Nesse: gitar, mandolin, banjo
• Jon Eirik Steinstø: orgel, piano
• Dag Sindre Vagle: gitar
• Hans Wassvik: bass
• Espen Noreger: trommer

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.