Dunderhonning fører den nordnorske musikkbølgen videre

27. september slipper Harstad-bandet Dunderhonning ut sin første fullengder; «Sakte ut av Fokus». Plata er fengende, melodiøs og er av den energiske, indierock-typen med tøffe og bråkete gitarriff. Den er også sårbar, drømmende og varm.

Bandet startet allerede i 2005 og i 2007 ga Dunderhonning ut mini-albumet; «Ka du vente på?» De fikk gode anmeldelser og ble omtalt som et ”friskt pust” i norsk rock. Siden da har guttene jobbet med nytt materiale og spilt konserter, blant annet to stykker under by;Larm i 2009.

Dansbar? Ja, absolutt! Jeg får veldig lyst til å røre på meg når jeg hører på låter som åpningssporet «Manifest», som handler om det å stå opp for seg selv. Flott låt, flott tekst! Dansbar er også «Ikkje ta mæ med» med tøffe gitarpartier som bryter låta på en positiv måte.

Tredjesporet; «Knallrøde leppe og blåfrosne ord» er en av mine favoritter på plata. Det er virkelig en fantastisk tittel på ei låt som lyrisk også er knallbra. Jeg blir så glad når jeg hører låter med velskrevne tekster og artister som våger å leke med ord og metaforer! Bare les her; ”Vi kan velge å møtes på midten mellom knallrøde leppe og blåfrosne ord, eller spre oss som råte i treverk, og snuble i sprekka og trø opp noen spor” Herlig! Kudos til band og låtskriver Ståle Fossum.

«Ny aveny»; forteller om å følge drømmer og fortsatt ha tro på at de kan oppfylles. Denne låta er ei av to som også er å finne på dobbeltsingelen Dunderhonning ga ut i august.

Som nordlending er jeg veldig glad for at det virkelig er blomstringstider i det nordnorske musikkmiljøet. Moddi og Kråkesølv er kjente navn for de fleste og fellesnevneren er låter på klingende nordnorsk.

Det eneste minus på «Sakte ut av Fokus» må være at låtene er en smule lik i lydbilde. Jeg klarer ikke helt å sitte igjen med en melodi som jeg husker bedre enn de andre. Dette trekker litt ned i min omtale, men tekstmessig er dette ei solid plate som det er verd å investere både tid og penger på. 11 spor fylt med mange språkmessige detaljer.

Gled deg til mandag. Da kan du lene deg tilbake og nyte «Sakte ut av fokus». Akkurat som jeg gjør i skrivende stund!

Bor du i Oslo og har lyst til å oppleve Dunderhonning live? Da kan du få med deg slippfesten på John Dee den 6.oktober!

Rating 5

 

 

 

Fakta:

Dunderhonning består av:
Ståle Fossheim: vokal, gitar, keyboard
Tore Bakkland: gitar
Geir Bendiksen: bassgitar
Mikal Madsen: trommer

Du finner Dunderhonning på:
Facebook
Myspace

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.