Oppsummering av Norway Rock

Norway Rock har satt sine spor på kropp og sjel, nå er det tid for en liten oppsummering av festivalen.

Headlineren og de som fikk avslutte festivalen var Motörhead. De var faktisk bedre her enn det de var på Roskilde Festivalen tidligere i år.


© Else Solheim

Pluss/Minus
Det er alltid oppturer og nedturer på festivaler. Norway Rock sin opptur må ha vært den fantastiske lineupen, det var vel det. Og et par nedturer.
Skulle man campe måtte man kjøpe campingpass og campingplass i tillegg til festivalpasset. Med andre ord; åpne lommeboken tre ganger for én festival. Det er vel en av grunnene til at de solgte mindre festivalpass i år enn det de gjorde i fjor.
Tjodolf Rock Stage bestod mest av coverband som spilte de samme covrene dag på dag. I stedet for å høre ‘Smoke on the water’ av fem forskjellige coverband, så burde scenen blitt brukt på å vise andre band. Kanskje noen unge og lovende som faktisk spiller godt. At coverlåter skaper stemning er klart, men noen ganger blir det litt for mye. Denne gangen var det vel mye, man ble rett og slett lei. Tömmermenn, Backstreet Girls og Luxus Leverpostei var noen av de få oppturene Tjodolfscenen hadde å by på, og hadde det ikke vært for de burde de byttet navn fra Tjodolf til Covers.

Årets festival hadde en «nær-døden-opplevelse» siden de hadde solgt mindre festivalpass enn året før, og i tillegg utvidet festivalen med en ekstra dag. Norway Rock er heldigivis ikke død helt enda. De får 2011 på seg til å forbedre de få nedturene som vi fikk i år. Det blir spennende å se neste års endringer.

Rockblogg gleder seg.

Bildesereir fra Norway Rock;
Onsdag – Jorn, Airbourne, Saxon, Megadeth, Twisted Sister
Torsdag – Sybreed, Purified In Blood, Amon Amarth, Killswitch Engage, Immortal, Kamelot, Slash
Fredag – Crashdïet, Audrey Horne, Enslaved, Gamma Ray, Cavalera Conspiracy, Queensrÿche, Gary Moore
Lørdag – Anvil, DevilDriver, Epica, Sabaton, U.D.O., Bullet For My Valentine, Sebastian Bach

Om Else