Iron Maiden – The Final Frontier

«The Final Frontier» er Iron Maidens femtende studioalbum. Albumet er det lengste Maiden har laget, og ryktene sier at dette kan være det siste albumet som gruppa gir ut.

Albumet åper med tittellåten «Satellite 15… The Final Frontier» og er en helt streit sang hvis du ikke har drevet med rock n’ roll i 35 år. Låten er alt for anonym for et band som Maiden og jeg synes det gir en treg åpning på hele albumet. Den første sangen som klaffer helt både på lyd- og tekstnivå er spor nummer tre. Mother of Mercy har kule riff, klassisk anti-war tekst, og ikke minst en fantastisk vokalprestasjon fra Bruce Dickinson.

Jeg synes mange av låtene på albume blir for anonyme, og sanger som «The Alchimist» og «Coming Home» har vanskelig for å finne et festepunkt i hodet.

The Final Frontier er en lang plate med mange store sanger, tidsmessig, og mange av sangene faller bort selv etter mange gjennomhøringer. Unntakene er de to lengste låtene som er de beste på hele albummet. («When The Wind Blows», «Isle of Avalon»)

«The Final Frontier» er et midt-på-treet-rockealbum med både bra og dårlige sanger. Dessverre holder ikke dette for veteranene i Iron Maiden, og platen er litt for langt unna et musikalsk master-piece.

Beste låt: «When The Wind Blows»

Styr unna: «El Dorado»

RB Rating 4

Om Siri