The Best Of Madrugada – pluss en helt ny låt!

Med dobbelalbumet “The Best Of Madrugada” oppsummerer Madrugada en karriere uten sidestykke i norsk rockhistorie. Albumet slippes 29. november og inneholder samtidig en helt ny Madrugada låt ”All This Wanting To Be Free”.
«The Best Of Madrugada» inneholder 27 Madrugada-klassikere, samt den ikke tidligere utgitte låta ”All This Wanting To Be Free”. Frode Jacobsen og Sivert Høyem presenterte låta for Robert Burås på den siste bandøvingen de hadde sammen. Robert likte låta, men rakk aldri å medvirke. Senere fikk låta gitarpålegg av Jacobsen, Høyem og Alex Kloster Jensen, med Erland Dahlen på trommer.

”The Best Of Madrugada” er satt sammen av Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. Samlingen er basert på originale singler, live klassikere og signaturlåter – eksempelvis ”The Kids Are On High Street”, ”Lift Me” , ”What’s On Your Mind”, ”Majesty”, ”Black Mambo”, men den inneholder også fan-favoritter – som ” ”Strange Colour Blue” og ”Quite Emotional”. Bandet har komponert CD1 som et klassisk rock’n roll live sett, mens CD2 omfavner de mer neddempede og stemningsfulle Madrugada låtene.

”The Best Of Madrugada” er siste kapittel i en fascinerende historie, om et band mange vil hevde ga seg så altfor tidlig. De etterlater seg et ubestridt skattkammer av sanger, som i ettertid har tålt tidens tann – og som fortsatt vil bergta og glede stadig nye lyttere.
(Teksten over er i sin helhet hentet fra emi.no)

Rockblogg om låta: «All This Wanting To Be Free»
Jeg var så heldig å få låta på mail tidligere i dag og jeg har allerede mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har spilt den. Jeg elsker den. Fra start til slutt. Trommene, gitarene, bassen, vokalen, rytmen, riffene, teksten.

«All This Wanting To Be Free» er ei låt med massiv lyd. Trommene har fått en fremtreden plass i låta. Jeg digger rytmen, takten og gitarriffene som ligger utenpå. Kloster-Jensen gjør forresten en utmerket jobb på gitar. Kudos til ham! Det er noe R.E.M.sk over låta. Bare råere og større!  Det lukter ”hit” lang vei. Jeg blir ikke overrasket om «All This Wanting To Be Free» legger seg på linje med radio- og publikumsvennlige «The Kids Are On High Street»

Når slike låter ligger gjemt i en skuff, så undres jeg på hvor mange Madrugadalåter som fremdeles ligger der. Nederst i skuffen. Dekket med støv. Skatter som kanskje aldri får se dagens lys. Det gjør meg litt trist…

…uansett…

….Madrugadafans, gled dere til plateslipp! Jeg er sikker på at dere kommer til å like «All This Wanting To Be Free» like godt som jeg.

The Best Of Madrugada – tracklisting:

CD1
1 The Kids Are On High Street
2 7 Seconds
3 Look Away Lucifer
4 Belladonna
5 Blood Shot Adult Commitment
6 Higher (2010 Digital Remaster)
7 Beautyproof (2010 Digital Remaster)
8 Black Mambo
9 Salt (2010 Digital Remaster)
10 Stories From The Streets
11 I Don’t Fit
12 Majesty (Live)
13 You Better Leave (Live)
14 All This Wanting To Be Free

CD2
1 What’s On Your Mind
2 Hold On To You
3 Strange Colour Blue (2010 Digital Remaster)
4 Vocal (2010 Digital Remaster)
5 Hands Up – I Love You
6 Majesty
7 This Old House
8 Lift Me
9 Honey Bee
10 Electric (2010 Digital Remaster)
11 Quite Emotional
12 Step Into This Room And Dance For Me
13 A Deadend Mind
14 Sail Away

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.