Nordlysrock: Tromsøbandet Bad County!

Det bølger, det bølger – oi, som det bølger. Det er ikke sjøsprøyt og saltvannsbølger jeg sikter til, men bølger innenfor musikk og geografiske områder. I 2009 leste vi om Bergensbølgen. I år ble bølgen døpt Rogaland.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si og mene om disse navngitte bølgene, men jeg lurer på om den voldsomme oppmerksomheten rundt enkelte band fra et område setter band/artister fra andre landsdeler ufortjent i skyggen? Misforstå meg rett! Jeg er enig i at det har kommet mye bra fra Rogaland i år, men er det ”nok” for å kalle det en bølge? Jeg er selv veldig glad i musikken til Kvelertak, Purified In Blood og Skambankt, så dette er ingen kritikk til verken bandene eller musikken de spiller. Dette er kanskje mer en ytring og et ønske om å få flere til å se litt lengre og spre oppmerksomheten ut over fylkesgrensene. Havet er stort, og for å bruke en gammel klisjé; det er mange fisker i havet! En fare med overeksponering er at man går litt lei. Selv jeg, som elsker å lese om musikk, synes det kan det bli litt kjedelig å lese om de samme bandene igjen og igjen. Jeg mener at det rører seg så mye flott i andre landsdeler som også fortjener oppmerksomhet. Jeg ønsker derfor å lage en serie blogginnlegg på band/artister fra våre tre nordligste fylker. Serien har jeg kalt for; Nordlysrock!

Første band ut: Bad County fra Tromsø.
Bandet spiller rock`n`roll med elementer av folk/country og henter inspirasjon fra artister som Nick Cave, Bob Dylan, Townes Van Zandt, Choen, Cash og Lou Reed, for å nevne noen. Vokalisten i Bad County, Trygve Valnes, har en dyp, karakteristisk og behagelig stemme. Han synger rett og slett jækla bra! I tillegg skriver Valnes knallsterke låter.

Bad County var ett av to band som vant en spillejobb på Bukta 2010, i regi av Buktafestivalen og GRAMO. Av 54 bidrag trakk Bad County det lengste strået. I 2009 vant de også den lokale Zoom Urørt finalen.

Selv så jeg bandet live på årets Buktafestival. Bandet hadde en knapp halvtime til rådighet på scena i «Paradisbukta». Jeg var fan lenge før den siste låta var spilt! Jeg ble rett og slett tatt litt på senga av Bad County og jeg vil våge å påstå at bandet kommer til å få mange nye venner i løpet av kort tid. Musikkjournalist i Nordlys, Egon Holstad, brukte ” Gull fra en ny generasjon” som tittel på sin konsertomtalen og trillet en velfortjent femmer på terningen.

Bad County jobber nå med sin første EP og i følge Facebooksiden deres vil den være ferdig rett over jul. Jeg gleder meg og spår gode tider for bandet i året som kommer!

Facebooksiden til Bad County ligger det ute tre herlige demolåter:«Waiting for your Train», «Shelby Street» og «Blue stocking Lady». Ta turen innom, lytt og nyt!

Du finner Bad County her:
Myspac
Facebook

Neste band ut i seiren Nordlysrock; Daisy Cutter!(Kom gjerne med tips til band bra nord som du mener fortjener en omtale her på rockblogg)

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.