Rockblogg anbefaler: Stress ned med en Ledfootkonsert i førjulsstria!

Ingen planer på lørdag og allerede lei julebord, julemas og hylende kids som ønsker seg ditt og datt til jul? Hvorfor ikke finne seg en brun pub eller en liten klubbscene hvor det spilles god musikk nå i førjulsstria? Og da tenker jeg ikke på den tradisjonelle julekonserten. Julemusikk får man i grunnen nok av på kjøpesenter når man jager etter julegaver eller gjennom eteren når man sitter fast i trafikken etter at man har kjøpt julegaven som kona, kidsa, gubben, mor og far ønsker seg. Nei, er det noe jeg slapper av til og som fjerner stress fra nakke og skuldrer – så er det varm, stemningsfull, inspirerende bluesrock.

Så, dersom du ikke har planer på lørdag 11. desember og dessuten befinner deg i Oslo, ville jeg helt klart ha tatt turen til Elm Street Rock Café og fått med meg Ledfoot – eller Timothy Scott McConell som er hans egentlige navn. Om du er den som allerede har lagt planer, don`t worry! Ledfoot kjører nok en konsert i Oslo før jul. 17. desember på Parkteateret. Jeg gleder meg!

Scott kan stemning. Scott er stemning!

Jeg har vært fan av arbeidet til Scott lenge, men det var først i 2008 jeg fikk oppleve Tim Scott live. Han gjorde en finfin opptreden på Buktafestivalen i Tromsø. Det var likevel en mer spesiell og intens opplevelse å være en del av publikum da Scott gjorde en akustisk intimkonsert på  ”Per på Hjørnet” i Oslo. Det var en fantastisk kveld som jeg enda husker godt.

Nå er jeg er klar for å oppleve Scott på Parkteateret! Skulle gjerne ha fått med meg konserten på ELM, men jeg er en av de som dessverre har planer førstkommende lørdag.

Tim Scott Mcconell – kort fortalt
Amerikaneren Tim Scott har en lang og spennende karriere bak seg. Hans største suksess var med bandet Havalinas som solgte over 500.000 plater på verdensbasis av sin debut (og eneste utgivelse). Denne ble utgitt av Elektra i USA. Albumet var produsert av Don Gehman (R.E.M., John Mellencamp) og er en av 90-tallets mest fantastiske utgivelser.
Havalinas ble en gedigen suksess også i Norge, og bandet, som foruten Tim besto av bassisten Smutty Smith og trommeslager Chalo Quintana, turnerte Norge en rekke ganger. Tim startet sin karriere i det legendariske rockabillyrevivalbandet The Rockats. Tim Scott slo seg etter hvert ned i Norge – nærmere bestemt på Grünerløkka i Oslo.
Når det gjelder Tim’s evner som låtskriver er det ikke mangel på bevis for at han holder mål. Han har ermet fullt av ess, og det ser ikke ut til å ta slutt med det første. Det er ikke så mange låtskrivere rundt omkring i verden som kan skilte med at Bruce Springsteen har spillt inn en av sine låter, men det kan Tim. Låten det handler om er ‘High Hopes’.

Scott (band/solo) har gitt ut en rekke album. Under pseudonymet «Ledfoot» ga han i år ut sitt andre album; Damned. Plata er spesiell på mange måter. Den leveres som et dobeltalbum hvor låtene er spilt inn to ganger. CD 1 heter Damned if I don`t og er spilt inn med kun Ledfoot og hans 12 strengers akustiske gitar. CD 2 heter Damned if I do er de samme sangene spilt inn med musikervenner i Ronni Le Tekro sitt studio. Skiva fikk flotte anmeldelser og jeg synes Johnny Andreassen i bluesnews.no oppsummerer dette flott. Les omtalen her!

Her er et kort intervju med Tim Scott, hvor han forteller om sitt forhold til Norge og Grünerløkka.

Tim Scott McConnell om Grünerløkka from Christian Westheim on Vimeo.

Låta «Wicked State Of Mind» feat Sivert Høyem er en fryd for kropp og sjel:

Her en liveversjon av «What You Mean To Me». Tim Scott alene med sin 12-strengers akustiske gitar. God stemning!

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.