Two days of metal: Copenhell

For andre året på rad ble byfestivalen Copenhell arrangert på Refshaleøen, et lite stenkast utenfor København. I forhold til fjoråret da festivalen var helt ny, var det tydelig at festivalen hadde vokst. Området hadde blitt utvidet, en talentscene var plassert midt i mellom Hades og Helvíti scenene, og antallet besøkende var så og si dobblet.

© Else Solheim

– Lineup –
Copenhell er i mine øyne kjent som den nye festivalen som klarer å booke fantastiske band, uten å stige prisen på festivalbilletten. Som i år kostet under 600kr for begge dagene. Det er like mye som prisen på Judas Priest sin konsert i Bergen. Judas Priest spilte på Copenhell. De var så klart ikke de eneste. La meg begynne med første dag, som var fredag 17.juni.

Denne karen laget av tre, var også ny på årets festival.

Rolo Tomassi var de heldige som fikk åpne Hades-scenen. Det som møtte øynene da de tråkket opp på scenen var en liten gjeng som så ut som tenåringer med en søt liten kvinnelig vokalist. – Kan denne jenta synge metal? var nok det som surret i hodene til danskene som hadde møtt opp for å se de. Men med en gang hun åpnet den lille munnen sin, så kunne man tro det var Angela Gossow som sang. Den lille jenta Eve Spence fra Rolo Tomassi kan søren meg growle. De fleste i publikum stod der og måpte ved starten av konserten. Dessværre så ble konserten stoppet av strømbrudd. En god festival skal starte røft.
Jeg listet meg bort til hovedscenen Helvíti hvor Kyuss Lives! egentlig skulle spille. Men på grunn av streik på flyplassen i Canada kom de ikke frem til festivalen. De ble erstattet av danske thrash-bandet Artillery.
På samme scene kom svenskene Opeth, som snakket engelsk og hadde tørre vitser. Heldigvis kom Korn, og fikk stemningen opp. Til og med personer som ikke liker Korn elsket konserten.Judas Priest kom på scenen halvannen time etter. En flott avslutning på første dag på Copenhell.
Lørdagen var det tid for norsk metal. Danskene hadde klart å booke både Kvelertak og Mayhem til årets festival. Men på grunn av en skrivefeil i det programmet som ble printet, og det programmet som stod på hjemmesiden fikk jeg dessverre ikke med meg Kvelertak. All That Remains dukket opp 20.30, men i programmet jeg hadde i hånden stod det noe annet. Bullet For My Valentine skapte stemning til de yngste. Mens Gwar avsluttet hele festivalen med blod.

© Else Solheim

– Eget øl –
Det er ikke mange festivaler som har sitt eget øl. I fjor ble det servert Copenhell Brew, noe jeg hadde gledet meg til å drikke igjen. I fjor ble den omtalt som Fandens øl og Verdens ondeste øl av danske aviser. Dessverre hadde festivalen byttet den ut med Ceres Royal øl denne gangen. Ølen var god den, man føltes seg ikke så ond når man drakk den bare.

– Vellykket –
Til tross for litt regnvær, Kyuss sin avlysning, feil i programmet og at man ikke kunne betale med bank/kredittkort så var det en deilig festival. På festivalen kino, Dox:Hell, kunne man bli skremt av klassiske filmer. I Biergarten kunne man drikke øl, irish coffee og høre på deilig metal. Flott lineup, billig øl og man var omringet av mennesker som elsket metal.

På slutten av festivalen brente de karen laget av tre. © twitter.com/copenhell

Om Else