Oslo Ess – hyller KJøtt og gjør 7 konserter på 7 dager

Det ble dessverre ikke Spellmannspris på gutta i rockebandet Oslo Ess, men nå kan fansen på hjemmebane glede seg. Oslo Ess gjør nemlig 7 konserter på 7 dager.

Pressemelding: Etter 2 utsolgte Rockefellershow i desember, og nylig Spellemannsnominasjon, kryper bandet tilbake til Oslos brune kroker. I månedsskiftet januar/februar spiller bandet hele 7 konserter på 7 dager i Tigerstaden. På denne runden blir det både akustiske og elektriske konserter og bandet skal spille både for de under og over atten år, for cowboyer på Youngstorget, punkere på Blitz og for studenter og for arbeidere. Dessuten tar bandet et helt spesielt tilbakeblikk på norsk punkrockhistorie på The Crossroad Club 4/2.

Her kan du oppleve Oslo Ess:
30.01: Palace Grill – Oslo
31.01: Bonanza – Oslo
01.02. Kristiania Bar – Oslo S
02.02: Blindern – Oslo
03.02: Blitz – Oslo (FRI ALDER)
04.02: Crossroad club – Oslo (Oslo Ess spiller Kjøtt – En hyllest til Kjøtt)
05.02: Last Train – Oslo

Oslo Ess spiller Kjøtt – En hyllest til Kjøtt

Kjøtt er ett av de viktigste banda i norsk musikkhistorie. Det snakkes hele tiden om ‘De 4 Store’ i norsk rock, men trolig hadde det ikke vært noe ‘De 4 Store’, hadde det ikke vært for nettopp Kjøtt.

I ‘Morgenbladet Topp 100’-kåringen kom Kjøtts minialbum ‘Kjøtt’ fra 1980 helt opp på en 4. plass over de beste norske utgivelser, noensinne. Stemt frem av artistene selv. Det betyr rett og slett av svært mange artister i Norge har et meget sterkt forhold til Kjøtt, og dette mini-albumet spesielt. Tidligere kåringer både fra musikkjournalister og publikum viser det samme. Bandet Kjøtt er ett av de aller viktigste norske artistene noensinne.

Dessverre gikk Helge Gaarder bort alt for tidlig, og med det vil det også være helt umulig å drømme om å gjenforene Kjøtt. Det skal allikevel ikke hindre oss i å markere Kjøtts status i norsk musikkliv. Vi velger å gjøre det, ved å arrangere en hyllest-konsert til ære for medlemmene i Kjøtt. De visste det helt sikkert ikke da, men Helge Gaarder, Michael Krohn, Erik Aasheim, Per Tro og Jørgen Rudi vil for all tid stå som merkenavn i norsk musikkhistorie. Til evig tid.

Lørdag 4. februar, hyller vi Kjøtt, og mini-albumet spesielt. Vi valgte å spørre et band som på flere måter kan ha vært Kjøtt i 2012. Unge Oslo-gutter med masse energi, mye fandenivoldskhet, punkete, lekne, men samtidig mye mer; stor sans for gode melodier, kompromissløse, og et heidundrende, solid live-band; Oslo Ess.

Oslo Ess ble rett og slett henrykte over å bli spurt, og følte det som en stor ære. Da takket Ja, uten betenkningstid! De øver nå inn hele albumet, og vi er overbeviste om at de gjør det med stor respekt for originalene. Ikke en blåkopi av originalene, men trolig som å høre et Kjøtt anno 2012.

Oslo Ess er ett av Norges beste og mest spennende nya band, som allerede opplever stor suksess. Kun 1 album ute – Uleste Bøker og Utgått Sko – men solgte allikevel ut Rockefeller i desember. Altså i en måned der konserttilbudet i hovedstaden er enormt, så selger de alene ut Rockefeller. Det i seg selv er imponerende, og forteller alt om populariteten dette bandet allerede har oppnådd. De er også nominert til Spellemann for sitt debutalbum, i klassen Rock. Ved siden av artister som bl.a. Kaizers Orchestra og John Olav Nilsen & Gjengen.

Oslo Ess blir kompet, som vil ha ny vokalist på hver låt. Hvem disse er, lar vi være spennende overraskelser foreløpig. Men alle kan bare glede seg!

Vi kunne garantert ha valgt en større arena for denne hyllest-konserten, men vi valgte å gå for en intim og god klubbscene, nemlig intime Crossroads. Vi tenkte; «Heller tett og svært eksklusivt» En konsert for minnebøkene, for de spesielt interesserte. Kun 150 billetter, på Tigetnet.no: http://www.tigernet.no/shop/browsefull.php?fid=7

Rockblogg gleder seg til konsert!

En smakebit; Kjøtt
[youtube 5k8RSDn77gU 630 450]

En smakebit; Oslo Ess
[youtube HSIbEqZDXI8 630 450]

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.