Copenhell 2012


Nå er jeg tilbake i Norge, forkjølet, vondt i halsen og rennende nese. En helg med metal, øl, dansker, sol og regnvær har gjort meg forkjølet og sengeliggende. Men nå som jeg sitter her med laptopen på fanget og tenker tilbake på helgen, så smiler jeg og tenker, det var verdt det!

Det er tredje året Copenhell blir arrangert på Refshaleøen i København. Jeg har vært der helt siden start, og det var i år det var tydelig hvor stor denne festivalen har blitt. Det som var nytt i år var ‘Merchant street’ navnet sier seg selv, ‘Smoke n’ hell’ et telt hvor man kunne hygge seg med sigarer, Peter Beste fotoutstilling og i tillegg har Biergarten blitt utvidet til et gigantsisk telt som kan romme opp til 800 personer.

Jeg må heller ikke glemme denne duellen som også var nytt i år

Musikken
Skal vi snakke om årets line-up?! Killswitch Engage, Skeletonwitch, Brutal Truth, Anthrax, All Shall Persish, Slayer, Gojira, Saxon, Dying Fetus, Korpiklaani, Immortal, Trivium, Soulfly, Lamb Of God og Marilyn Manson. I tillegg var det danske artister som spilte på minste scenen Pandæmonium.
Den konserten jeg ikke kommer til å glemme må være Korpiklaani. Finsk folkemetal. Trekkspill, fiolin og den konserten med flest circle-pits (moshpit). Det skapte fantastisk stemning mens vi ventet på Immortal som skulle spille på Helviti ved siden av.

Under Anthrax var det dessverre litt dårlig lyd. Eller rettere sagt lyden forsvant i et øyeblikk, så publikum buet. Men for meg var det den beste konserten. Anthrax leverte varene!

Marilyn Manson, eller Birtney Breivik som Copenhell-programmet kaller han, avsluttet festvalen. Siden det var kun de fem største avisene som fikk ta bilder av han, så satt jeg på bakken helt bak og opplevde konserten der fra. Stemningen var våt. Der sitter jeg på bakken med en Copenhell regnponcho rundt meg mens regnet rundt meg stoppet ikke. En etter en ser jeg flere mennesker dra tidlig fra konserten. Løper nesten. Like etter fulgte jeg etter. Fem sanger av Marilyn Manson og mine converse sko klarte ikke å holde vannet ute lenger. Jeg gikk hjem søkk våt, men glad.

DOX:HELL
Når jeg er på Copenhell skal jeg oppleve alt, inkludert DOX:HELL. Jeg kjøpte popcorn til 20,- med chili på satt meg inn i salen og så på en dokumentar som het ‘The Killing Of America’. Den handlet om amerikanske seriemordere. Om ikke musikken gav meg frysninger så gjorde denne dokumentaren det.
Ellers viste DOX:HELL ‘Heavy Metal Parking Lot + Metal Evolution pt. 1 – 12’ som er en dokumentar om noen av de ulike sjangerne innen metal. Jeg fikk selvsagt ikke tid til å se alle tolv episoder, eller rettere sagt ikke en hel epsiode en gang. Man drar på Copenhell for musikken, men DOX:HELL er et lite avbrekk fra den musikken du kanskje ikke liker fullt så godt.

Copenhell 2012 var vellykket. Ingen artister avlyste i år (glemmer ikke at jeg gikk glipp av Kyuss Lives! i fjor). Det var solgt 3000 mere billetter i år enn i fjor. Hver dag var det ca. 10 000 mennesker på festivalområdet. Selv om det avsluttet med regn, har jeg heller aldri opplevd så mye sol og varme på Copenhell. Til neste år bør den være regnfri 😉

Stemningsbilder:

Konsertbilder 2012:
Killswitch Engage
Anthrax
Mastodon
Slayer
Meshuggah
Immortal

Les også:
Copenhell, ny festival fra nabolandet i sør (2010)
Two days of metal: Copenhell (2011)

Om Else