Lørdagsgoodie – Hanni El Khatib

Det er på tide å børste vekk støv fra rockblogg.no, og hvilken bedre måte å gjøre det på enn ved å introdusere dere for Hanni El Khatib? La meg si det på en annen måte. Liker du tøff garasjerock, heftige riff, rock n`roll, blues og band som The Black Keys? Da vil du garantert like El Khatib! Selv beskriver han musikken sin med følgende setning; this raw back-to-basics sound is designed for «anyone who has ever been shot or hit by a train»  Da er standarden satt.

Første gang jeg hørte Hanni El Khatib var ved en tilfeldighet. Jeg satte hjemme i stua, så på en eller annen TV serie, godt mulig det var Californiacation – da riffene fra «You Rascal You» strømmet mot meg fra TV-skjermen. Råtøft! The Black Keys, tenkte jeg først, men da vokalen kom, hørte jeg selvsagt at dette ikke var Dan Auerbach. «You Rascal You» er forøvrig en Louis Armstrong cover, så da vet du det!

Jeg er en flittig bruker av appen Shazam, en app som tagger låta og forteller deg (som oftes) hva det er som spilles. Hanni El Khatib dukket opp på skjermen og da var veien raskt inn til WIMP, Spotify og youtube. Kommer jeg over musikk jeg liker, så må jeg bare finne ut mer om både artist/band og utgivelser. Det er vel slik vi musikknerder er 🙂

Hanni El Khatib har røtter fra Palestina og Filipinene. Han vokste opp i San Francisco hvor han var en flittig skater. Ved siden av musikken, jobbet El Khatib som creative director ved HUF, et velkjent skateboard-merke. I 2010 ga han ut et par singler. Debutalbumet, «Will the Guns Come out», ble utgitt i 2011. Albumet består av 8 egne og tre cover låter. Aldri har du hørt lignende versjon av Elvis` «Heartbreak Hotel»!
Hanni El Khatib slapp sitt andre album «Head in the Dirt», forøvrig produsert av tidligere nevnte Dan Auerback i The Black Keys, nå i år. Dessverre finner jeg ikke dette albumet i WIMP – og sender herved en åpen søknad til de ansvarlige. Har du derimot Spotify, så får du utforsket dette albumet i tillegg.

Du finner Hanni El Khatib her:
Facebook
Hjemmeside
WIMP

Enjoy and rock on!

Tags:

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.