Rock`n roll duo: Black Pistol Fire

Sliter du med «hangover» etter en fuktig lørdagskveld? Hva er vel bedre medisin enn heftig garasjerock som pisker deg opp og i gang? Folkens, i dag, og gleden er på min side, presenterer jeg nok ett heftig band, herlige Black Pistol Fire.

Bandet er fra Toronto i Canada og består av Kevin McKeown på gitar/vokal og Eric Owen på trommer. Av en eller annen grunn er jeg stor fan av duo-band og jeg kommer garantert til å skrive om flere innenfor kategorien Rock`n roll duo! Jeg tror det har noe med det vanvittige «trøkket» og kjemien som oppstår mellom gitar og trommer. Jeg kan raskt ramse opp noen alternativer innenfor samme kategori. Vi kjenner vel alle til The Black Keys? Svenskene i Johnossi og for ikke å glemme våre egne The Morudes.

Gutta i Black Pistol Fire har kjent hverandre siden barnehagen og har spilt sammen lenge, 11-12 år har jeg registrer. Det hører man godt på plate og jeg kan bare drømme om hvordan dette høres ut live. Så, oppfordring til festival Noreg – book disse før de blir for store og dyre. Jeg kan lett se de på scene badet i midnattssol, så Buktafestivalen, tar dere oppfordringen?

I dag så holder gutta til i Austin Texas, det var for øvrig der bandet tok navnet Black Pistol Fire (2009). Nytt bosted førte visstnok til en mer «southern» sound. I 2011 slapp bandet sitt første album «Black Pistols Fire», produsert av Jim Diamond. Albumet fikk gode kritikker. Fortjent! Album nummer to kom i fjor, «Big Beat 59`» – og spør du meg, er det et råtøft album.

Hva sier kritikere om Black Pistol Fire?
“The Austin duo and proud transplants from Toronto are loud, aggressive and bluesy”. The Houston Press
“Black Pistols Fire is a scratchy guitar ‘n’ drums duo that attacks stripped-down blues rock with primal ferocity” by David Maine of Pop Matters

Så, er det noe å lure på? Finn frem headphones eller sett anlegget på full guffe!

Enjoy og god søndag!

Anbefalte låter:
«Black Pistol Fire» Suffocation Blues, Jezebel Stomp, Your Not The Only One
«Big Beat 59`» Beelzebub, Stripes or Keys, Lay Low

 

Du finner Black Pistol her:

Facebook
WIMP (kun Big Beat 59`)
Spotify har begge skivene.

 

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.