SONGS: MOLINA – A MEMORIAL ELECTRIC CO.

Jason Molina gikk tragisk bort i 2013, bare 39 år gammel. Han etterlot seg en fenomenal og hjerteskjærende sangskatt, og ble i går hyllet av venner og tidligere medmusikanter i Songs: Ohia og Magnolia Electric Co.

Dette er langt fra et tilfeldig hyllestband. Bandmedlemmer og venner fra Songs: Ohia og Magnolia og Electric Co. hadde med seg gjestevokalist Tim Showalter fra Strand of Oaks, samt forfatteren Erin Osmon som har skrevet biografien «Jason Molina: Riding With the Ghost». Sivert Høyem dukket opp som «special guest».

Det var ikke et utsolgt John Dee, men de som kjente sin besøkelsestid fikk valuta for pengene. I tillegg til fantastiske tolkninger av Molinas musikk fikk vi høre vakre utdrag fra Osmans biografi.

Tim Showalter

Tim Showalter startet litt ustødig på første låt, men vokalen hans vokste på meg gjennom konserten.
Tim er selv en stor fan av musikken til Jason Molina og det virket som han trivdes godt med å formidle låtene hans på den intime scena på John Dee.

Showalter er opprinnelig fra Indiana og er en habil låtskriver. Strand of Oaks har gitt ut fem album, det siste, Hard Love, kom i 2017. Anbefaler deg til å sjekke ut musikken. (Woke up to the light, Rest of it og Shut in er noen låter jeg liker)

Sivert Høyem

Det var ingen stor overraskelse at det var Sivert Høyem som var kveldens
«Special Guest». Musikalsk, så er det mange likheter mellom Molina og Høyem. Melankolsk og til tider mørkt. En annen ting de har til felles er at begge har gitt ut album med tittelen «Lioness» – om det er en sammenheng her, er ikke godt å si, men mulig Høyem har blitt inspirert.

Høyem tolket to låter, og  en av dem var «Just be simple» fra  albumet Magnolia Electric Co som kom ut i 2003. Ingen tvil om at både publikum og band satte stor pris på Høyems tilstedeværelse. En kort, men vakker og verdig opptreden av Sivert.

Jason Groth

Jason Groth, gitarist i Magnolia Electric Co, prøvde seg også på vokal og delte noen historier om Molina. Molina hatet å øve før konserter, noe som gjorde spillejobber litt utfordrende. Dessuten produserte Molina låter i rekordfart og ville aller helst spille de nyeste låtene på konsert.
Groth er en stødig gitarist og jeg tok meg i å tenke på Robert Burås (Madrugada) når han energisk viftet på krøllene sine. Groth er i tillegg vokalist og låtskriver i andre prosjekter.

Kort oppsummert: Kvelden i går var veldig bra! Det var en vidunderlig konsert – masse energi, rørende ord, dyktige musikere, bra lyd og et entusiastisk publikum.

Har du enda ikke utforsket Jason Molina? Do it!

Rockblogg anbefaler skiva «The Magnolia Electric Co, den syvende og siste plata utgitt av Songs: Ohia.

Om Elin Mariel Dahl

Ansvarlig redaktør og eier av rockblogg.no. Jeg er ei skriveglad og musikkinteressert jente fra Narvik, bosatt i Oslo. Jeg jobber med sosiale medier i mitt daglige virke. Bloggen er hobbyen på si.